FYLLEKJØRTE: Retten mener 48 åringen fyllekjørte på gressklipperen i Ørsta i mai i fjor. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Colourbox.com)
FYLLEKJØRTE: Retten mener 48 åringen fyllekjørte på gressklipperen i Ørsta i mai i fjor. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Colourbox.com)

50.000 i bot for fyllekjøring med gressklipper

En 48 år gammel mann fra Sunnmøre er dømt til betinget fengsel i 21 dager for fyllekjøring med gressklipper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen er i tillegg idømt en bot på 50.000 kroner og han er fratatt retten til å kjøre bil i 11 måneder.

En liten kjøretur i bygda

Det var i mai i fjor den motordrevne gressklipperen fikk seg en liten kjøretur på hjemstedet på Sunnmøre.

48-åringen hadde klippet plenen hjemme hos seg selv, og kjørte videre til moren for å klippe hennes plen. Det gikk fortere enn planlagt, og han hadde mer tid til overs før middagsavtalen en time senere.

Han fortsatte kjøreturen rundt i bygden. Da han kom forbi skolen så han at gresset var litt høyt, og bestemte seg for å gi en hjelpende hånd.

Ikke interessert i ekstrahjelp

Men på skolen var de ikke interessert i ekstrahjelp. 48-åringen ble bedt om å gi seg, og ifølge mannens forklaring var noe galt med klipperen slik at den hogg til og smalt inn i skoledøren og knuste noen glassruter i inngangspartiet.

Den ivrige gressklipperen forklarte at han deretter dro hjem og begynte å drikke alkohol.

Promille på 2,36

Da politiet kom på døren noen timer senere viste blodprøvene en promille på 2,36. I domspapirene fra Søre sunnmøre tingrett står det at etterfølgende alkoholnytelse straffes omtrent på samme nivå som promillekjøring.

Noe formildende er det at gressklipperen har en maksfart på sju km/t.