Mobil bil mobiltelefon sjåfør (Foto: illustrasjonsfoto: Colourbox)
Mobil bil mobiltelefon sjåfør (Foto: illustrasjonsfoto: Colourbox)

Barry (24) dømt til fem års mobiltelefonforbud

Etter utallige oppringninger for å tiltrekke seg oppmerksomhet får ikke 24-åringen eie mobiltelefon på flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor går grensen for hva samfunnet tillater av utilbørlig oppførsel i det offentlige rom? Det var utgangspunktet da Barry Docherty (24) forleden møtte i retten i York i England.

Ringte 50 ganger på én time

24-åringen skal å ha ringt opp politiets alarmsentral 999 hele 50 ganger i løpet av én time fra sin egen mobiltelefon, og forsøkt å omdirigere redningsmannskaper for å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Mobiltelefoner mobil (Foto:
  Colourbox)
Mobiltelefoner mobil (Foto: Colourbox)

Docherty ble arrestert i fjor høst. Nå er han dømt for «Anti-social behaviour», en lov som gjør det mulig å straffe utilbørlig oppførsel i det offentlige rom.

Får ikke ha mobiltelefon på fem år

I dommen blir det lagt ned forbud mot at Docherty får opprette eget mobiltelefonabonnement, han får ikke anskaffe seg verken mobiltelefon eller simkort til bruk i telefoner uten abonnement.

Docherty er også ilagt forbud mot å ringe til noen former for redningstjenester såframt det ikke er på alvor og snakk om en virkelig nødssituasjon.

Bryter han forbudet vil fengselsstraff kunne bli aktuelt.

– Vi er glad for resultatet. Dommen er en advarsel om hvilke konsekvenser det kan få å kaste bort redningsmannskapers tid unødig, sier en talskvinne fra North Yorkshire Police til Daily Telegraph.