Ruben Yttergård Jenssen  har spilt seg til en plass på rundens lag to ganger så langt. (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)
Ruben Yttergård Jenssen har spilt seg til en plass på rundens lag to ganger så langt. (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)

Yttergård Jenssen: - Ikke ufortjent

Tromsøs unggutt Ruben Yttergård Jenssen mener han fortjener plassen i Egil Drillo Olsens tropp.

Alfheim/Bergen (TV 2 Sporten): Tromsøs midtbanespiller Ruben Yttergård Jenssen var sammen med Aalesunds Jonathon Parr de store overraskelsene da Egil Drillo Olsen presenterte troppen til testkampene mot Montenegro 29. Mai og Ukraina 2. Juni på Ullevaal Stadion.

De er imidlertid kun aktuelle for Montenegro-kampen, og vil slutte seg til U21-troppen som skal møte Finland 2. juni.

- Med tanke på slik vi har spilt i år, så er det ikke ufortjent. Jeg skal selvsagt gjøre mitt beste for å beholde plassen på landslaget.

- Det var veldig overraskende, fordi jeg ikke har hørt noe på forhånd eller fått noen hint om at jeg ville bli tatt ut, sier Yttergård Jenssen til TV 2 Sporten like etter at Drillo presenterte troppen.

Tromsø topper Tippeligaen etter 11. serierunder – og Ruben Yttergård Jenssen har vært en av de beste spillerne på laget.

- Ikke ufortjent
Derfor mener hovedpersonen selv at det ikke er ufortjent at Drillo tok han ut på landslaget.

- Med tanke på slik vi har spilt i år, så er det ikke ufortjent. Jeg skal selvsagt gjøre mitt beste for å beholde plassen på landslaget, sier 21-åringen.

Pappa Truls Jenssen, som ble cupmester for Tromsø i 1986 og nå jobber som spillerutvikler i klubben, er stolt over sønnen.

- Det er veldig hyggelig at han ble tatt med i troppen, sier pappa Jenssen, og legger til:

- Grunnen til at han ble tatt med er at han er litt unorsk i spillestilen. I tillegg har han en veldig god pasningsfot som en av sine beste kvaliteter, sier spillerutvikleren.

- Må jobbe beinhardt
Han understreker imidlertid at Ruben Yttergård Jenssen må fortsette å prestere for Tromsø for å beholde plassen på landslaget.

- Nå må han bare fortsette å jobbe beinhardt, sier Truls Jenssen.

Ruben Yttergård Jenssen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Ruben Yttergård Jenssen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Kan få debuten
Landslagssjef Egil Drillo Olsen bekrefter at både Parr og Yttergård Jenssen kan få sin debut på A-landslaget mot Montenegro 29. mai.

- Nå får de sjansen til å vise seg frem på trening med de beste, og kanskje kommer de innpå mot Montenegro, forteller Drillo til TV 2 Sporten.

- Av mange unge spillere i Tippeligaen, er Parr og Jenssen de to som har prestert jevnt på et høyt nivå gjennom hele sesongen, poengterer han.