X Factor juryen 2010: Elisabeth Andreassen, Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn, Klaus Sonstad.
X Factor juryen 2010: Elisabeth Andreassen, Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn, Klaus Sonstad.

X Factor-dommer svett av nervøsitet

- Jeg svettet så mye i hendene at det rant ned på dommerbordet.

Denne helgen startet auditionrundene til den kommende sesongen av X Factor.

Første stopp var Trondheim, og X Factor-dommerne Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn, Klaus Sonstad og Elisabeth «Bettan» Andreassen er nå godt i gang med å finne uoppdagede sangtalenter til årets sesong.

Her kan du møte opp på audition!

- Jeg er veldig positiv

Jan Fredrik har tidligere vært dommer for både Idol, Norske Talenter og X Factor. Den erfarne talentdommeren skjuler ikke sin entusiasme overfor sangerne som har kommet videre fra auditionrunden i Trondheim.

- Det er et stykke mellom talentene, men de vi har funnet er utrolig interessante og varierte, så jeg er veldig positiv! sier Jan Fredrik.

Dommerkollegaen Elisabeth er enig.

- Det er ikke lett å finne store stjerner, men de vi har sendt videre så langt er kjempeflinke, sier hun.

Svettet på dommerbordet

Verken Marion, Klaus eller Elisabeth har vært talentdommere tidligere, og alle har begynt å trives i sine nye roller.

- Tidligere har jeg bare sittet hjemme i sofaen og kommentert til tv-en, så det har vært gøy å endelig å få sagt meningene mine til deltakerne, sier Marion.

Klaus innrømmer imidlertid at han var ganske nervøs i starten.

- Når man har sett talentkonkurranser mange ganger på tv tidligere, er det surrealistisk å være oppi det selv. I går svettet jeg så mye i hendene at det rant ned på dommerbordet. Men det går utrolig fort å komme inn i det og bli vant til det. De verste nervene er borte nå, sier han.

God kjemi blant dommerne

De fire dommerne trives godt i hverandres selskap.

- Det er god kjemi blant oss. Vi er fire sterke personligheter med egne meninger og som tør å kjempe, og det er superbra, sier Jan Fredrik.

- Jeg syns alle gjør det veldig bra og alle har funnet sin rolle i panelet. Hvis alle var på min alder og likte popmusikk, hadde det blitt veldig kjedelig, sier Marion.

Klaus mener at dommerkvartettens forskjellige og varierte bakgrunn er en fordel for de håpefulle som prøver seg i X Factor.

- Jeg syns vi utgjør en bred dommerstab, slik at de fleste sangerne – uansett sjanger – har en mulighet til å nå frem hvis de kommer foran oss, sier Klaus.

Får trøst av Guri og Ravi

Men – som i alle andre konkurranser – kan ikke alle vinne.

Programlederne Guri Solberg og Ivar «Ravi» Christiansen står bak scenen for å juble med deltakerne som kommer videre, samt trøste dem som dommerne vender tommelen ned for.

- Det er ikke alle som får oppfylt drømmene sine, men da er det Guri og jeg som trøster og gir noen velvalgte ord, slik at alle får en ålreit behandling. I bunn og grunn har det vært noen fine dager, sier «Ravi».

Oppfordrer sanggrupper og de eldre til å delta

I X Factor skal deltakerne deles i fire grupper – jenter under 25 år, gutter under 25, deltakere over 25, og sanggrupper – og Klaus oppfordrer nå flere til å melde seg på før auditionrundene i Bergen og Oslo i mai og juni.

- Foreløpig er det mange under 25 år som har gått videre. Det er ikke så mange grupper og folk over 25 som stiller på audition. De bør virkelig melde seg på, fordi der mangler vi gode folk, sier Klaus.

«X Factor» er tilbake på skjermen til høsten.