Børre Steenslid (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Børre Steenslid (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)

Hareide benker kapteinen

En skadefri Viking-kaptein Børre Steenslid blir ikke å finne i startoppstillingen mot Molde.

DIREKTE KL. 19:00: Se Viking - Molde på TV 2 Zebra og tv2sumo.no

Børre Steenslid har slitt med skader den siste tiden - men er nå friskmeldt foran mandagens TV 2 Zebra-sendte oppgjør mot Molde.

- Når det gjelder Viking under Åge Hareide, er det lettere å kjenne igjen laget fra kamp til kamp, han er opptatt av kontinuitet. I fjor skiftet Uwe Rösler en del på stilen.

Men stopperen må starte på benken. Grunnen er at Viking-trener Åge Hareide er fornøyd med jobben vikarierende kaptein Stefán Gislason har gjort i midtforsvaret mens Steenslid var skadet.

- Det var ikke så uventet egentlig. Jeg har kun trent for fullt to økter, og det er for lite til å gå rett inn i Tippeligaen igjen. Stefán Gislason og Indridi Sigurdsson har gjort det bra sammen i midtforsvaret, så det er ingen fare. På torsdag spiller vi cupkamp mot Brodd, og den passer perfekt for meg, sier Vikings kaptein til Rogalands Avis.

Føler seg ikke sikker på laget
Åge Hareide lover at Steenslid er tilbake i torsdagens 1. runde i cupen mot 3. divisjonslaget Brodd.

- Denne kampen kommer litt for tidlig, men han spiller mot Brodd på torsdag, og så regner jeg med at han er tilbake fra start mot Sandefjord neste helg, sier Viking-treneren.

Steenslid innrømmer at han ikke føler seg sikker på laget - selv om han er Hareides førstevalg som kaptein.

- Jeg må jo være litt redd for å bli holdt utenfor laget. Det skal være konkurranse. Jeg tenker ikke så veldig mye på det, men i så fall må jeg bare jobbe hardt på trening og komme meg tilbake igjen. Ingen liker å sitte på benken, sier Steenslid.

Har fortid i Viking
Molde-trener Kjell Jonevret har selv en fortid som spiller i Viking. Svensken mener Viking på mange måter er i samme situasjon som Molde denne sesongen.

Før mandagens kamp ligger Molde på 11. plass med 12 poeng, mens Viking er nummer åtte med 15. poeng.

- Jeg har sett noen Viking-kamper. De har vært som oss – litt opp og ned – men har vunnet noen kamper i det siste og har fått selvtillit. Når det gjelder Viking under Åge Hareide, er det lettere å kjenne igjen laget fra kamp til kamp, han er opptatt av kontinuitet. I fjor skiftet Uwe Rösler en del på stilen, sier Jonevret til Rbnett.

DIREKTE KL. 19:00: Se Viking - Molde på TV 2 Zebra og tv2sumo.no

Kjell Jonevret
  (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Kjell Jonevret (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

- Det blir kjekt
Molde-treneren mener det ikke lenger er like spesielt å møte gamleklubben han ble cupmester med i 1989.

- Tidligere tenkte jeg en del på det, jeg har et veldig positivt inntrykk av Stavanger. Nå konstaterer jeg at det er andre folk i klubben enn da jeg var der. Men det blir kjekt, understreker han.

Viking stiller med følgende lag mot Molde: Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Stefán Gislason, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Tomasz Sokolowski, André Danielsen, Birkir Bjarnason – Vidar Nisja, Patrik Ingelsten, Alexander Ødegaard.

DIREKTE KL. 19:00: Se Viking - Molde på TV 2 Zebra og tv2sumo.no