IKKE ØNSKET: Et flertall av de britiske velgerne vil ikke at Gordon Broen skal fortsette som statsminister. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
IKKE ØNSKET: Et flertall av de britiske velgerne vil ikke at Gordon Broen skal fortsette som statsminister. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Britene mener Brown må gå

Over 60 prosent av britiske velgere mener Gordon Brown må gå av og overlate plassen til en ny statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en meningsmåling som er utført av Yougov for avisen The Sunday Times.

– Burde gått fredag

62 prosent av de spurte at Brown allerede fredag, dagen etter parlamentsvalget, burde ha akseptert nederlaget da det ble klart at Labour ikke lenger var det største partiet i Underhuset.

28 prosent mener det er riktig at Brown å bli værende i 10 Downings Street dersom de konservative og liberaldemokratene ikke klarer å bli enige om et regjeringsalternativ.

Knapt halvparten, 48 prosent, av de spurte mener en ny regjering bør ledes av de konservative, enten i form av en mindretallsregjering eller som en koalisjon. 31 prosent mener at Labour og Liberaldemokratene bør danne en allianse.

Ingen fikk flertall

De konservative ble det største partiet i valget, med 306 mandater, mens Labour fikk 258 og Liberaldemokratene 57. For å ha rent flertall trengs det 326 mandater. (©NTB)