Leeds United's Jermaine Beckford (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Leeds United's Jermaine Beckford (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Ellevill jubel for Leeds-opprykk

Høy stemning på Elland Road, for etter tre år i League One er Leeds nå tilbake i Championship.

Før siste runde i League One lå Leeds på 2. plass, 12 poeng bak serieleder Norwich, men to poeng bak seg hadde Yorkshire-klubben et jagende Millwall.

Idiotisk utvisning
Derfor var det ikke spesielt gunstig at Max Gradel ble sendt i dusjen etter 34 minutters spill mot Bristol Rovers på grunn av en dum og stygg stempling av Daniel Jones mens ballen var ute av spill.

Det ble heller ikke særlig jubel på Elland Road da Darryl Duffy sendte Rovers i ledelsen etter 48 minutter. På det tidspunktet stod det 1-1 i London mellom rivalen Millwall og Swindon.

Ledelse og jubel
Men Leeds kom tilbake. Etter 59 minutter utliknet Jonathan Howson - til stor jubel. Da Jamie Beckford sendte Leeds i ledelsen etter 63 minutter ble det ellevill stemning.

Men det roet seg ned igjen, for Leeds var kun ti mann - og Bristol Rovers var på noen farlige raid. Det gjorde heller ikke situasjonen bedre at Millwall hadde tatt ledelsen på The New Den.

Opptur
Leeds stod i mot trykket på slutten og fire minutter på overtid ble det full baluba. Da dommeren blåste i fløyta stormet flesteparten av de 38.000 på tribunene inn på gressmatta.

Spillerne ble båret på gullstol og flere supportere gikk ned på kne for å takke andre makter enn de sportslige for triumfen. I fotballgale Leeds har de ventet lenge på denne stunden.

Det er seks år og mange millioner pund siden klubben tok et bittert farvel med Premier League. Det har skjedd mye trist i klubben i løpet av disse årene, men nå er håpet tilbake.