Mazda 6 oppslag
Mazda 6 oppslag

Psykisk utviklingshemmet lurt til å betale dobbel pris for Mazda

Les om det som må være verdens grådigste bilselgere?!?

Egentlig skulle hun bare bytte dekk på sin 2004-modell Mazda. Men innen hun hadde kommet ut fra Mazda-forhandlerens lokaler hadde hun kjøpt ny bil. Ikke bare dét, men til nesten dobbel pris av hva den burde ha kostet!

Hva slags psykisk utviklingshemming Madeline Leonard lider av skriver ikke avisa The Star. Men det er ingen tvil om at de utspekulerte bilselgerene visste å utnytte kvinnens svakheter.

Er dette Norges ærligste bilselger?

Snakket fort

Selv forklarer hun til avisa at bilselgerne snakket veldig fort, og at hun ikke helt fikk med seg hva som skjedde før hun var ute av bilbutikken. "Jeg ble overveldet og forvirret, men etterpå følte jeg at jeg hadde blitt lurt" forteller den 56-år gamle kvinnen som er bosatt utenfor Toronto i Canada videre til The Star.

Madeline Leonard betalte 66.000 kanadiske dollar for bilen, det tilsvarer rundt 395.000 norske kroner. Bilorganisasjonen The Ontario Motor Vehicle Industry Council, som er instansen som holder et øye med bilbutikkene i området, mener hun maksimalt burde ha betalt 240.000 kroner for bilen. Kanskje enda mindre med tanke på at bilen hun ble lurt til å kjøpe var brukt som demovogn, så teknisk sett var den ikke en gang helt ny.

Nekter for å ha gjort noe galt

Mazda 6 i sak
Mazda 6 i sak

De kanadiske bilselgerne nekter for at de har gjort noe galt, og hevder at det må være lov å tjene litt penger på bilsalg. Nå går det mot rettsak der de to bilselgerne som var involvert kan bli idømt en bot på hele 600.000 kroner hver, i mens bilforhandleren kan bli idømt en bot på hele 1,5 millioner kroner.

Slik lurte de henne

Det var to bilselgere som lurte den psykisk utviklingshemmede kvinnen. Dette er triksene de brukte:

1) De solgte en demovogn som hadde gått 6.000 kilometer som om den skulle vært en nybil.

2) De øket listeprisen på bilen fra det den egentlig burde kostet, som er cirka 240.000 kroner, til nesten 270.000 kroner.

3) De solgte kvinnen ekstrautstyr som de kaldte en "beskyttelsespakke." Dette til en pris som var tre ganger så høy som andre Mazda-forhandlere tar.

4) De godkjente kvinnens lån, selv om hun er arbeidsledig og går på en meget lav pensjon fra staten.

Alt for litt PR? Her vasker bilselgerne bil i underbuksa!

Har du noen egne erfaringer med grådige bilselgere? Skriv om dem i kommentarfeltet under!