Petter NX portrett
Petter NX portrett

Petter mistet kjempesjanse

Derfor klarer ikke Petter vinne selv om Loeb tapte over et minutt.

- Det var liksom ikke noe jeg kunne gjøre, fortalte Petter Solberg.

Det så vanvittig lovende ut. Ikke bare gjorde vår Petter Solberg det utrolig bra på fredagens etapper av Rally New Zealand, årets femte VM-runde i rally, men erkekonkurrenten Sebastien Loeb gjorde en sjelden feil. Han traff et brukar, og tapte over ett minutt.

Se verdens tøffeste rallybiler. med verdens tøffeste rallylyd!

Loeb langt bak

Petter NZ start
Petter NZ start

Før lørdagens kjøring ledet Petter Solberg totalt, men det trykket på bra bakfra. Den lynraske finnen Jari-Matti Latvala var bare 1,4 sekunder etter, det franske supertalentet Sebastien Ogier var kun 3,9 sekunder etter, Loeb-skyggen Dani Sordo var kun 8,7 sekunder etter, men deretter var det 20,2 sekunder ned til Fords førstefører Mikko Hirvonen, men enda viktigere: Hele ett minutt og 19,8 sekunder ned til verdenseneren Sebastien Loeb.

Rullegrus

De dansende grusveiene i New Zealand er meget spesielle. Ikke bare på grunn av de rytmiske svingkombinasjonene, og deres naturlige doseringer, men mest på grunn av rullegrusen. Topplaget består av nesten runde småstein, og for en rallybil betyr det elendig veigrep.

Etter å ha ledet etter dag én måtte Petter Solberg starte først på lørdagens etapper. Han visste at han kom til å fungere som en feiekost for de andre, og tape mye tid på å feie veiene for rullegrus.

- Det var utrolig dårlig grep, og jeg skjønte at seieren antagelig kom til å ryke, sa Petter fortvilet.

Alt håp virker ute

Den som kapitaliserte på rullegrusen var selveste Sebastien Loeb. Han tapte over et minutt på fredagen, noe som gjorde at han startet som syvende bil på veien. Da var etappene sveipet helt rene for den friksjonsløse rullegrusen, og han kunne angripe for fullt. Det gjorde han så bra at han etter lørdagens etapper kjørte seg opp til andreplass, bare en hårsbredd bak ledende Sebastien Ogier.

Rally New Zealand avgjøres i natt norsk tid. Petter Solberg ligger hele 53,6 sekunder bak Ogier. Men selv om han kommer til å tjene på å starte bak, er det bare fire etapper som skal kjøres. I tillegg består de fire etappene av to etapper som kjøres to ganger. Så i realiteten er det bare to etapper han har å gjøre det på.

Petter Solberg har ikke vunnet et VM-rally siden 2005. Han ligger som gjedda i sivet og vaker på en seier, men heller ikke denne gangen virker det som om han skal klatre helt øverst på pallen - hvis ikke det skjer noe helt utrolig.

Les om det vanvittige miljørallyet!