englandspisser
englandspisser

Shearer tror disse fire blir Englands VM-spisser

Alan Shearer tror Wayne Rooney, Emile Heskey, Jermain Defoe og Peter Crouch kan pakke kofferten.

Spisslegenden Alan Shearer, som har 30 mål på 63 landskamper for England, er optimistisk på Englands vegne i VM.

- Jeg mener det er et par spørsmålstegn, men når det er sagt så er det bedre å ha spørsmål fire eller fem uker turneringen begynner, og ikke når den begynner 11. juni. Med litt tid og med litt hell, og med alle spillerne friske og form, så har vi alle muligheter i turneringen og bør være optimistiske, sier Shearer.

TV 2 PLAY: Se intervju med Alan Shearer

- Fire spisser garantert en plass
Shearer mener fire spisser er garantert en plass i Englands VM-tropp.

- Jeg mener Fabio Capello alltid har sagt at han vil ta med spillere som er i form og er fit. For meg er det fire spisser som er garantert en plass i (Wayne) Rooney, (Emile) Heskey, Jermain Defoe og Peter Crouch, og om han tar meg én til kan det være hvem som helst. Personlig mener jeg Darren Bent fordi han har scoret mål sesongen gjennom. Det har Bobby Zamora også, men om tvang med til å si én ville jeg sagt Darren Bent, fordi han har scoret mål litt lenger enn Bobby, sier Shearer.

- Tror du Capello tar med en femte spiss?

- Ja, jeg tror at han kan med en femte. Jeg mener Darren Bent fortjener å være der, eller der omkring. Om England sliter og trenger et mål i løpet av de siste ti minuttene vil du ha noen som kommer i scoringsposisjon, og det har Darren Bent bevist at han kan sesongen gjennom, sier Shearer

Tror på Rooney og Heskey fra start
Han mener England også kan spille med fem mann på midten, med Wayne Rooney alene på topp som i United, men han tror Fabio Capello vil foretrekke å begynne med både Rooney og Emile Heskey på topp.

- Han kan gjøre det, uten tvil, fordi Wayne har spilt i den posisjonen sesongen gjennom, og har vært strålende. Han har vært sesongens klart beste spiss, og kan gjøre det, ingen tvil. Men Fabio har brukt to spisser i kvalifiseringen, og har vært veldig suksessfull i å gjøre det med Wayne og Emile Heskey. Det er et suksessfullt partnerskap, så jeg blir ikke overrasket om manageren starter med dem, sier Shearer.