I SORG : Carlo Ancelotti leder likevel Chelsea mot Arsenal søndag. (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
I SORG : Carlo Ancelotti leder likevel Chelsea mot Arsenal søndag. (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Ancelotti minner om at Wigan straffet Chelsea sist lagene møttes

Krever fullt fokus i sesongens 90 siste minutter.

Tre poeng hjemme mot Wigan søndag garanterer seriegull til Chelsea. Carlo Ancelottis mannskap er storfavoritter i den kampen, men italieneren vet bedre enn å ta seieren på forskudd.

- Wigan vil komme for å spille. De vil gjøre sitt beste. De har et godt lag, og de slo oss sist vi møttes. Vi må være årvåkne, sier Ancelotti.

TV 2 Play: Se intervju med Carlo Ancelotti

Slo Chelsea - Men har elendig bortstatistikk
Det første oppgjøret lagene imellom var i sjuende serierunde, og det endte med 3-1-seier til Wigan. Den gang ble Petr Cech utvist.

STRAFFET CHELSEA SIST: Hugo Rodallega setter inn 2-1 til Wigan på straffe. Chelseas Petr Cech ble utvist da Wigan fikk straffen. Wigan vant til slutt 3-1 hjemme mot Chelsea. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
STRAFFET CHELSEA SIST: Hugo Rodallega setter inn 2-1 til Wigan på straffe. Chelseas Petr Cech ble utvist da Wigan fikk straffen. Wigan vant til slutt 3-1 hjemme mot Chelsea. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Det imidlertid stor forskjell på Wigan hjemme på DW Stadium, og Wigan på bortebane. Med én kamp igjen er bortefasiten tre seiere, to uavgjorte og hele 13 tap. På hjemme bane er det bedre med seks seiere, sju uavgjorte og seks tap.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Og Wigan har ikke bare tapt mye borte. Til tider har de fått grisebank. Det har blitt 1-9-tap borte mot Tottenham, 0-4-tap borte mot Pompey, 0-5-tap borte mot Manchester United, og 0-4-tap borte mot Arsenal.

- Kan bestemme vår egen skjebne
For øyeblikket står Wigan med fem bortetap på rad, mens Chelsea i to av sine tre siste hjemmekamper har scoret hele sju mål (7-1 mot Aston Villa og 7-0 mot Stoke).

- Vi er i en veldig god situasjon. Vi ønsker å ha flest poeng ved slutten av sesongen, og vi har ett poeng mer. Vi kan bestemme vår egen skjebne hjemme på Stamford Bridge, og det er en god ting, sier Carlo Ancelotti, og legger til:

- Vi må spille én kamp til. Ingenting er avgjort, men jeg mener vi har en stor mulighet fordi laget er i god form, og er fantastisk motiverte for denne kampen. Vi må være klare, vi må spille i 90 minutter, sier italieneren, som kjenner lukten av Premier League-gull i sin første sesongen som Chelsea-manager.

- Hele fotballverdenen vil se på
Wigan, som ligger på en trygg 15. plass, har ikke annet enn æren å spille for mot Chelsea. Men skal man tro manager Roberto Martínez så er det nok.

- Det er klart at hele fotballverdenen vil se på. De vil ha ett øye på Old Trafford og ett på Stamford Brigde, og som spiller lever du for disse øyeblikkene. Som spiller vil du ta disse minnene med deg når du legger opp. Man trenger ikke ekstra motivasjon, vi vet alle at det ikke bare gjelder Wigan, men for alle lag i Premier League om de var i vår situasjon, sier Martínez.

TV2 Play: Se intervju med Roberto Martínez

Men han skjønner at det ikke vil bli lett å sørge for en sensasjon på Stamford Brigde.

- Å besøke Stamford Brigde i siste seriekamp, når Chelsea bare er tre poeng unna tittelen er vanskelig oppgave. Chelsea er i mine øyne i sin beste form denne sesongen. De spiller med stor selvtillit, og har bare tapt én kamp og sluppet inn 14 mål hjemme, sier Martínez.

Derfor ser Martínez på kampen som om det skulle være en cupfinale.

- Vi vet hvilken oppgave som ligger foran oss, men det handler ikke om å avslutte sesongen. Det handler om å ha en best mulig tilnærming til kampen, og å se det som et engangs fotballevenement, som vi må være klare for og der vi kan være stolte av vår forestilling, sier Martínez.

Ferguson tror Wigan vil prøve
United-manager Sir Alex Ferguson tror Wigan vil gjøre et ærlig forsøk på å vinne på Stamford Bridge.

TV 2 Play: Se intervju med Sir Alex Ferguson

- Jeg er sikker på at de vil gjøre sitt beste. De vil forsøke, det er jeg helt sikker på. De vil forsøke, det er ingen tvil om det, sier Ferguson.

- Er det bra at de har slått Chelsea tidligere denne sesongen?

- Jeg vet ikke hva det gjør med hodene deres, og med Chelseas, det kan jeg ikke si. Vi er bare i en situsjon hvor vi håper. Alt vi kan gjøre er å håpe, sier Ferguson.

Ancelotti tror Cole blir
Chelsea-manager Carlo Ancelotti tok seg for øvrig tid til å snakke om Joe Cole, som er Bosman-spiller i sommer, på pressekonferansen.

Ancelotti sier han tror Cole blir værende.

- I januar sa jeg at ingen kommer inn, og ingen kom inn. Jeg tror Joe blir værende, men vi har ti dager å vente fordi klubben vil snakke med Joe Cole og de andre spillerne som nærmer seg slutten av kontrakten etter cupfinalen, sier Chelsea-manageren.