Sharan 2008
Sharan 2008

Trenger praktisk familiebil - er denne et smart kjøp?

Skal ha 7-seter, firehjulstrekk og dieselmotor, men lurer på det "frynsete" rykte. Les hva Brooms bilekspert svarer.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Sharan spør om Volkswagen Sharan:

Hei. Er Sharan virkelig så dårlig som det høres ut? Av praktiske grunner vurderer vi en ´05-´08 Sharan 4 Motion. Ikke mange konkurenter i denne smale nisjen. Hva tror du? Bilene har jo et litt dårlig rykte. Er det virkelig ren bingo?

Benny svarer:

Hei Volkswagen Sharan!

7-seter, diesel og 4x4. Nei, da har ikke Sharan mange konkurrenter. Skjønner godt at det er en bil mange - inkludert du - har lyst på.

Sharan har heldgvis blitt en mye bedre bil med årene, men det skulle vel egentlig ikke så mye til... Men du må nok fortsatt ta høyde for at det er mer feil og problemer enn på de fleste andre VW-modellene, men så ny som 2008 - da begynner det å bli tryggere. Og ett pluss: Da har forsatt nybil-garanti!

Uansett må du sjekke bilen nøye. Det er veldig smart å kjøpe hos forhandler slik at du har garanti på den. Hvis ikke bør du i alle fall ta en skikkelig test (f. eks hos NAF) før du kjøper.

Det hører jo med til saken at dette nå har blitt en veldig gammel bil. Helt ny Sharan er rett rundt hjørnet og det vil nok påvirke verditapet på dagens modell noe. Derfor skal du også passe på at du ikke betaler for mye for bilen.

Fint eksemplar, uten for høy kilometerstand og med god servicehistorikk (viktig!) og "riktig" pris - da behøver dette slett ikke å være noen bingo - og jeg tror dere vil bli fornøyd. Lykke til!

Enda større bil? Les testen av VW Caravelle her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her