Slapp millionbot etter farlig ras på Jæren

Et entreprenørselskap risikerte bot på 1,5 millioner kroner for livsfarlig uaktsomhet etter et steinras i Gjesdal i Rogaland i 2006. Nå er de frikjent av tingretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Raset skjedde på ved Skurve i Gjesdal kommune i Rogaland 31. oktober 2006. Raset dekket begge kjørefelt på riksveien i rundt halvannen meters høyde, men ingen biler ble truffet.

Entreprenørselskapet Risa AS hadde ansvaret for den store grusfyllingen hvor Gjesdal kommune var byggherre. Aktor la ned påstand om 1,5 millioner kroner i bot for uaktsomhet som kunne medført livsfare.

I september samme året gikk det også et ras i området, og mange bilister ga uttrykk for bekymring for at det skulle skje igjen.

Jæren tingrett slo fredag fast at Risa ikke kan lastes for at det var brukt for dårlig vanndrenerende masse for å sikre fyllingen. De mener det var kommunen og prosjektledelsen som hadde feilinformert entreprenørfirmaet om dreneringssituasjonen.

– En enstemmig tingrett har konkludert med det samme som vi hele tiden har ment. Risa har gjort jobben slik byggherren mente den skulle gjøres, sier advokat Erling M. Erstad i Maskinentreprenørenes Forbund til Aftenbladet.no. (©NTB)