bilvask salg
bilvask salg

- Hvor mye lønner det seg å koste på bilen når jeg skal selge?

Er påkost penger ut av vinduet - eller smart investering?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

På selger´n spør:

Hei Benny kona har fått firmabil så nå skal vi selge den vi har nå. 06 Passat stasjonsvogn med 4x4 og virker som det er en kurant bil å få solgt selv om det ligger en god del til salgs der ute. Tenkte å ta noen bilder i helga og så legge den ut men jeg lurer litt på hva som er lurt å gjøre i forhold til påkost eller ikke før jeg kommer så langt.

Bilen er bra vedlikeholdt men har noen steinsprutskader i fronten, frontruta har en liten rose og innvendig bærer den litt preg av barn og hund. Lønner det seg å ta en proff shining? Har hørt at det fort koster noen tusenlapper, er det verdt det? Service ble tatt for bare et halvt år siden så den biten skal være i orden. Hva tror du? Hadde vært veldig fint med litt kjapt svar på dette.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest lettsolgte bruktbil

Benny svarer:

Hei du. Veldig relevant spørsmål om dagen, det er mange som skal bytte bil før sommeren!

Mitt råd er absolutt å gjøre bilen så strøken som mulig når du skal selge. Selv om det høres ut som du har en veldig kurant bruktbil, er det mange Passater på markedet. Og da gjelder det å i alle fall ikke skille seg ut i negativ retning!

Mange kjøpere vil nok også begynne å lure på hvordan resten av bilen er hvis den ser ut som et hønsehus innvendig. Her er ryddig og rent et minimum! Du trenger ikke bruke mange tusenlapper hos et firma for å få til det. En skikkelig støvsuging, etterfulgt av en vask av både tepper, seter og ikke minst ruter bør duge godt. Hund i bilen - da er det viktig å lufte godt!

Steinsprut: Her kommer det litt an på omfanget. Er du stø på hånda, kan du absolutt gjøre mye selv her. Tror panseret ditt skal se ganske ille ut før det lønner seg med full omlakkering.

Ville svingt innom et glassfirma og fått de til å se på frontruta. Her vil forsikringen i de fleste tilfeller dekke reparasjon hvis skaden ikke er for stor. Slike detaljer er også noe en mange kjøpere kan henge seg opp i.

Så ja: Ren, pen og ryddig bil er viktig. Og så bør du ta fine bilder av den og lage en tekst som gjør at folk får lyst på akkurat din bil! Lykke til!

LES OGSÅ: Her er Brooms fotoskole for deg som skal selge bil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her