LEDER I MEDVIND: Erna Solberg på talerstolen under lansmøtet fredag.
LEDER I MEDVIND: Erna Solberg på talerstolen under lansmøtet fredag.

Erna åpner Høyres landsmøte: – Det blir en god fest

Se Erna Solbergs landsmøtetale direkte klokken 12.45.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erna Solberg får gleden av å holde tale for et parti i medvind når hun åpner landsmøtet fredag.

For rundt et år siden lå Høyre nede på 14 prosent på meningsmålingene. På den forrige målingen TNS Gallup gjorde for TV 2, lå partiet ti prosentpoeng høyere. Både i hovedstadsområdet og på Sør- og Vestlandet er Høyre størst.

Siden stortingsvalget i fjor høst har det skylt en blå bølge over Norge. Partilederen får derfor en viktig jobb med å mane sine partifeller til kamp for å holde på velgerne frem mot kommunevalget i 2011 og stortingsvalget 2013.

Ser Erna Solbergs landsmøtetale direkte i videovinduet over artikkelen.

– En god fest

For noen dager siden satt det kommentatorer på TV 2 Nyhetskanalen og forutså at det ville bli rene hallelujastemningen på Høyres landsmøte.

– Jeg tror det blir en god fest, og et hyggelig landsmøte. Men det er et landsmøte hvor vi skal diskutere politiske saker. Vi kommer til å vise at vi er et parti med litt ulike meninger før vi ender opp med et resultat på sakene, sa Erna Solberg til TV 2 Nyhetskanalen fredag morgen.

– Selv om vi har en god stemning og at vi får god tilbakemelding fra velgerne, så er vi også ydmyke i forhold til at vi vet at vi må slåss for å beholde støtten vi ser på meningsmålingene frem mot valgene, sier hun videre.

Kommune- og integreringspolitikk

Solberg sier det er spesielt to viktige saker som skal behandles i løpet av landsmøtet. Den ene er plattformen for lokalpolitiske programmer, som dreier seg om prinsipper for Høyre-politikk i kommunene.

– Den er et viktig arbeidsinstrument for alle våre kommunepartier som skal lage programmer foran lokalvalgene, sier Solberg.

Den andre viktige saken partilederen nevner er integreringsdebatten.

– Det håper jeg blir en verdibasert diskusjon som gir et klart signal om at integreringsdebatt ikke dreier seg om å mobilisere norske velgere ved å være mest ute med pekefingeren. Det er først og fremst å være inne i den dialogen som gjør at flere av de som er født og oppvokst her, og som har minoritetsbakgrunn, opplever Norge som et samfunn de har samme muligheter i, sier hun.