Rybak
Rybak

Medierådgiver langer ut: – Dette skader Didriks popularitet blant folket

MGP-Didrik nekter å møte Alexander Rybak i «Senkveld».

«God kveld Norge» kunne i dag avsløre at årets «Melodi Grand Prix»-vinner Didrik Solli-Tangen nekter å sitte i samme sofa som Alexander Rybak på «Senkveld».

Ville diktere gjestelisten i «Senkveld»

Ifølge pressekontakt Bjarne Laastad hos «Senkveld» valgte Didrik å trekke seg da han ble kjent med at fjorårets internasjonale vinner også skulle være gjest.

– Jeg kan bekrefte at Didrik Solli-Tangen ikke ønsket å være gjest da Alexander Rybak også skulle gjeste programmet på samme tid. Didrik hadde sagt ja og det hadde vært avtalt en stund. Som gjest på «Senkveld» kan man ikke bestemme hvilke andre gjester programmet skal ha, sier presekontakt Laastad til «God kveld Norge».

Konflikt med Rybak er uheldig

Det får den erfarne mediemannen og kommunikasjonsrådgiveren Lasse Gimnes til å reagere.

– Alexander Rybak står sterkt i det norske folk etter seieren i den internasjonale finalen i fjor. Det å komme i en konfliktsituasjon med Rybak nå er uheldig. Rybak er en helt hos mange nordmenn, sier han og legger til:

– Å nekte å sitte i samme sofa som Rybak et TV-program er veldig uheldig. Didrik bør ha som mål å samle nasjonen, dette burde heller skjedd i begynnelsen av juni enn i begynnelsen av mai. Dette skader Didriks popularitet blant folket, sier Gimnes, som har sitt eget mediebyrå GimCom.

Amatørmessig av Didriks manager

Medierådgiveren mener apparatet rundt Didrik Solli-Tangen viser klare svakheter i dømmekraften, noe også den profilerte medierådgiveren Svein Tore Bergestuen hos Geelmuyden.Kiese har påpekt overfor «God kveld Norge».

– Jeg tror ikke man blir assosiert med Alexander Rybak av å stille i et TV program sammen. Dette høres veldig merkelig ut, folk klarer å skille personer selv om de er de sitter i samme sofa. Det er greit å være uenig om ting, men det er ingen god løsning å boikotte et TV-program, sier Gimnes.

Se video: Mener MGP-Didrik bør bytte manager

– Mange vil hevde at Didrik også har unngått å stille opp for mediekanaler som stiller kritiske sprøsmål eller som fokuserer på noe annet enn musikken. Hva tenker du om det?

– Det ene er verre enn det andre og det høres trist ut hvis det du sier stemmer. Han burde ha mer profesjonell hjelp enn det han har. Melodi Grand Prix er en positiv fest - å sette slike krav overfor media høres svært amatørmessig og kritikkverdig ut.

Rybaks manager: – Dette må være et strategisk valg

Alexander Rybaks pressetalsmann Kjell Arild Tiltnes hevder overfor «God kveld Norge» at Alexander Rybak og Didrik Solli-Tangen fortsatt er gode venner.

– Vi ble kontaktet av «Senkveld» i forrige uke, men før vi i det hele tatt rakk og bekrefte, fikk vi beskjed om at det hele var avblåst. Hvis årsaken er at Didrik ikke vil delta med Alexander får han svare for det selv, sier Tiltnes.

Tiltnes hevder Rybak tar Didriks sofa-nei med et smil.

– Han har tatt dette med godt humør. Vi går inn i en spennende periode med singel og album. Vi kjenner jo ikke årsaken til dette, men for oss er ikke dette negativt, sier han.

Fortsatt venner

Både Didriks manager Eivind Grøstad og Alexanders manager Kjell Arild Tiltnes påstår MGP-artistene har bevart vennskapet, men ingen vil svare direkte på hvorfor Didrik ikke vil stille på TV med Alexander.

– Det er ingen isfront mellom dem. Senest i går spiste de pizza sammen, sier Grøstad til «God kveld Norge».

– Jeg må få understreke at de to fortsatt er gode venner, og var sammen senest i går kveld, så dette må være et strategisk valg tatt av Didirk og hans manager, sier Tiltnes.

Men medierådgiver Lasse Gimnes mener situasjonen ikke er heldig for årets MGP-represetant fra Norge.

– Jeg tenkte faktisk på det da jeg så det på nett i dag da Didrik satte Rybak i samme kategori som Anna Anka. Dette er ikke heldig for han, absolutt ikke heldig. Didrik er avhengig av stemmer og en populartitet - og Rybak er veldig populær hos folket.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 21.40

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)