Engelsk valg bil
Engelsk valg bil

Hvilken engelsk bil velger du?

I Storbritannia velger de mellom partier. Her på Broom har vi et enda viktigere valg!

Her er utgangspunktet: Du har èn stemme - og du skal gi den til den engelske bilen du har aller mest sans for. Sammen skal vi kåre Broom-lesernes engelske favorittbil.

Under finner du de ti kandidatene vi har plukket ut. Og først: En kjapp presentasjon av hver enkelt:

Range Rover

Range Rover
Range Rover

Forlengst et ikon og en ekte klassiker: Både på grunn av design, utstråling - og kombinasjonen luksus og svært kompetente offroad-egenskaper. Overklassens soleklare valg. Det blir ikke mye mer erke-britisk enn dette!

Jaguar XJ

Jaguar XJ
Jaguar XJ

XJ har akkurat kommet i ny utgave. XJ har beholdt designutgangspunktet fra 70-tallet helt opp til i dag. Men nå er det definitivt slutt. Nye XJ bryter med tradisjonene, samtidig som dette er en av de mest avanserte luksusbilene du kan kjøpe.

MG B

MGB
MGB

Bilen som har blitt selve symbolet på toppløs moro. En klassiker i mange år allerede - og en rimelig inngangsbillett for de som drømmer om tidløs roadster. Aller helst i British Racing Green - selvfølgelig. Og den går faktisk ikke i stykker hele tiden heller.

Rolls-Royce Phantom

Rolls Royce Phantom
Rolls Royce Phantom

Når du virkelig skal vise at du er rik - da er det Rolls-Royce som gjelder. I London, i New York. I Dubai, i Moskva - og selvfølgelig i Beijing. Dette er et slagskip fullspekket med luksus. Og i motsetning til gamle Rolls-Royce kan det faktisk også kjøres!

Rover 75

Rover 75
Rover 75

Bilen som skulle redde Rover, men som i stedet ble merkets siste modell - dessverre. Masse BMW-penger ble svidd av underveis i utviklingen og dette er på de fleste områder en veldig bra bil. Mini-Jaguar til en hyggelige penge på bruktmarkedet.

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide
Aston Martin Rapide

Bilmerket som mer enn noen andre blir assosiert med James Bond: Aston Martin! Og nå kan du holde deg til Aston (som de innvidde kaller det) selv om du skaffer deg unger. Rapide er en firedørs coupe - og en av bilene som virkelig gir oss vann i munnen.

Lotus Evora

Lotus Evora
Lotus Evora

Lotus har overlevd mot veldig mange odds - i veldig mange år. Entusiast-faktoren er skyhøy og med Evora har de laget sin kanskje mest komplette bil noensinne. Fortsatt ganske kompromissløs, men du trenger ikke være racersjåfør for å kjøpe den.

Mini

Mini
Mini

Det er BMW som trekker i trådene nå, men de gjør det så bra at vi regner Mini som engelsk uansett! Dette er den største retrosuksessen noensinne. Den nye Minien har tatt med seg design og sjarm fra originalen - og gjort den til en herlig og moderne kjøremaskin.

Ariel Atom

Ariel Atom
Ariel Atom

Dette er en den moderne reinkarnasjonen av Lotus 7/Caterham. En av de villeste og beste kjøreopplevelsene man kan ha - og det til en pris som ligger langt, langt unna superbiler med tilsvarende prestasjoner. Nærmer gocart på landeveien er det vanskelig å komme.

Land Rover Defender

Land Rover Defender
Land Rover Defender

Bilen som nekter å dø - og som elskes av entusiaster over hele verden. Designet er som på en murstein og kjøreopplevelsen er mildt sagt primitiv. Men hva gjør vel det? Defender er et ekte ikon - og passer bra uansett om du bor i rekkehus eller på slott.

3202130

Innspill/kommentarer? Hvem tror du vinner valget i Storbritannia? Skriv i vei i kommentarfeltet under