bøkko (Foto: TV 2/)
bøkko (Foto: TV 2/)
Håvard Bøkko (Foto: JERRY LAMPEN/REUTERS)
Håvard Bøkko (Foto: JERRY LAMPEN/REUTERS)

Bøkko bryter med Peter Mueller

Håvard Bøkko velger å fortsette på skøytelandslaget.

Etter måneder med uvisshet, har Håvard Bøkko endelig tatt beslutningen om å fortsette på landslaget.

Alternativet var å stå utenfor landslaget og heller satse som proff.

Droppet proffplaner
Det ble lansert planer om å starte et norsk profflag med Mueller som trener. Dette mente amerikaneren var det beste alternativet for Bøkko. Og Bøkko innrømmer at han hører på Muellers råd, selv om han denne gangen valgte å gjøre noe annet.

- Ja, du hører jo på det. Jeg har hørt på ham i seks år så jeg har tenkt det samme som ham, men slik jeg ser det nå så tror jeg det blir litt vanskelig å starte et nytt lag i mai, og få sponsorer, løpere og støtteapparat opp og gå så fort. Så i år skal jeg i hvert fall gå for landslaget og går 100 prosent inn for det, sier han.

Se intervju med Bøkko øverst i artikkelen

Men etter nøye vurdering har Bøkko kommet frem til at landslaget har det beste opplegget for ham.

- Jeg har tenkt mye på at jeg må gjøre det riktige valget. Jeg er bare 23 år, men likevel så har jeg ikke så veldig mange sesonger igjen som utøver. Jeg kan liksom ikke kaste bort et år på et opplegg som jeg ikke har troen på. Jeg har lyst å være sikker på at jeg tar det riktige valget og det tror jeg at jeg gjør nå, sier han til TV 2 Sporten.

Peter Mueller ønsker ikke å kommentere Bøkkos valg.

- Jeg vil ikke si noe om det, skriver han i en sms til TV 2 Sporten.

Håpet på Ervik
Bøkko håpet å få Eskil Ervik med i trenerteamet på landslaget. Det ønsket fikk han ikke oppfylt, men valgte likevel å satse på landslaget. Han tror finske Janne Hänninen kan bidra til at han blir en bedre skøyteløper.

- Vi hadde håpet på Eskil, det er sant. Men nå får vi en finsk sprinttrener som helt sikkert har veldig mye kunnskap på sprint. Forhåpentligvis kan jeg dra nytte av det. I allround så går vi 500 og 1500 og da trenger man litt sprut i beina. Men samtidig har jeg telefonnummeret til Eskil. Jeg hadde som sagt håpet på det, men det blir ikke noe problem, forklarer han.

Det betyr at Bøkko bryter samarbeidet med Peter Mueller, som fortsatte som hans personlige trener etter at han fikk sparken som landslagstrener i vinter.

- Det blir litt rart. Peter og jeg har hatt et veldig bra samarbeid i snart seks år. Vi har tatt fire VM-sølv og OL-bronse, og mange mesterskapsmedaljer. Så vi har hatt både opp- og nedturer på skøytebanene, så det er bare å takke for de stundene. Det har vært kjempeartig. Jeg husker da jeg var liten så var drømmen å få han som trener og det har vært kjempeartig. Han blir vel ikke borte uansett – så vi holder nok kontakten, sier Bøkko.

Vil slå Kramer
Og målet for den kommende sesongen er krystallklart. Nå skal han slå Sven Kramer.

- Jeg er blitt litt lei av VM-sølv, så jeg har lyst på gullet. Jeg får gjøre enda et forsøk på å slå Sven i et stort mesterskap. Kanskje kan sprinttreneren fra Finland sørge for at jeg får de nødvendige tiendelene på 500 og 1500 slik at jeg kan ta ham sammenlagt, smiler Bøkko.