Patrick Walker (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Patrick Walker (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Walker: - Vi har mistet seks av våre beste spillere

Sandefjord har tapt seks kamper på rad og ligger dønn nederst på tabellen. Patrick Walker mener klubben har kvittet seg med for mange spillere.

Sandefjord/Bergen (TV 2 Sporten): - Vi har nådd et bunnivå nå som er veldig slitsomt for alle. Men det er viktig at vi har et klart hode. Fotballen er slik. Det finnes lag som gjør det bra som var i samme situasjon i fjor, men som kom seg ut av det og jobbet hardt.

- Ikke opp til meg
Det sier Patrick Walker etter 0-1 for Kongsvinger og ny tabelljumbotilværelse i Tippeligaen.

- Med tanke på tabellposisjonen deres, er du forberedt på at det blir satt spørsmålstegn ved din posisjon, også?

- Det får andre bestemme, det er ikke opp til meg å bestemme. Men det her handler ikke om denne kampen – det handler om at vi har mistet seks av våre beste spillere. Vi har spilt jevne kamper frem til nå, og utenom én så har vi tapt en hel del, sier Walker.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Patrick Walker etter KIL-tapet

Sandefjord solgte blant annet Erik Mjelde til Brann før sesongen og har både kaptein Martin Jensen samt Olav Zanetti på skadelisten. Mjelde var klubbens toppscorer med 11 fulltreffere forrige sesong.

- Laget er blitt for svakt
- Det kjennes mer ut som om laget er blitt for svakt. Vi har jobbet hardt og alle har gitt jernet, men du kan ikke kvitte deg med seks spillere som har spilt et år i Tippeligaen for første gangen og har rutine. Det handler mye om det for oss om det – å ha is i magen. Om noen synes at Patrick Walker har skylden i dette – da får de si det, veldig tydelig og rett frem. Og da vil jeg høre det, også, sier Walker.

- Står sammen
Sandefjords sisteskanse Espen Bugge Pettersen bryr seg ikke om eventuelle rykter rundt trenerens posisjon.

- De får bare spekulere. Vi står sammen om dette her, så sånn er det. Vi må dra i samme retningen alle sammen.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Bugge Pettersen etter KIL-tapet

- Du tror han er den rette mannen til å rydde opp i hodene deres?

- Han beviste det jo igjennom en god sesong i fjor. At han har skylda for at det har gått så dårlig, det kan ikke han ha ansvaret for alene.

- Er du redd for at det blir mye støy og snakk om det fremover, som kan virke forstyrrende?

- Det er klart. Det blir det alltid med lag som sliter eller ikke lever opp til forventningene. Sånn er fotballen – det er det som skaper liv og røre og det som skaper diskusjoner.