Bankene nøler med renteøkning

Ingen av de store bankene kommer med noen umiddelbar økning av renten selv om Norges Bank satte opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på sitt rentemøte onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR sier til Bergensavisen at landets største bank ikke akter å heve renten i tråd med hva Norges Bank har gjort.

– For oss er markedsrenten viktigere enn det Norges Bank gjør. Dersom sentralbankens beslutning påvirker denne, er det mulig vi må foreta oss noe. Men foreløpig ser det ikke slik ut, sier Midteide.

DnB NOR har imidlertid allerede annonsert en renteøkning på 0,15 prosentpoeng. Det samme har Postbanken, som er en del av DnB-konsernet.

Nordea har ikke varslet noen renteøkning og har heller ikke hevet renten før onsdagens møte i Norges Bank, skriver Nettavisen.

Banken sier den vi se an utviklingen i pengemarkedsrenten før den foretar seg noe. Hva konkurrentene gjør, spiller også en rolle.

Fokus Bank vil heller ikke foreta noen renteøkning nå. Heller ikke Skandiabanken gjør noe med sin utlånsrente i første omgang, men banken skal ha et internt rentemøte fredag.

Sparebank1 SR-Bank satte opp renten allerede tirsdag.

– Det gjorde vi uavhengig av rentemøtet i Norges Bank fordi det er blitt dyrere for bankene å låne penger, sier kommunikasjonsdirektør Tor Christian Haugland til Bergensavisen. (©NTB)