Gordon Banks (Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP)
Gordon Banks (Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP)

Gordon Banks savner en engelsk klassekeeper

Keeperlegenden frykter keeperplassen kan felle England i VM.

Han er kjent for å ha levert verdens kanskje mest berømte redning.

Gordon Banks utrolige parering på en heading fra Pelé i VM i 1970 er det de fleste husker ham for - og redningen nevnes fortsatt når store keepere skal diskuteres.

Tror Capello er bekymret
Men keeperlegenden er ikke veldig imponert over nåtidens arvtakere som Englands nummer en.

- Problemet er at ingen har vært stabile i målet. Ingen har stått frem, og det er noe Fabio Capello må være bekymret for, sier Banks ifølge Daily Express.

Mange har prøvd...
Etter at David Seaman la opp har David James, Paul Robinson, Scott Carson, Robert Green, Ben Foster, Chris Kirkland og Joe Hart prøvd seg.

- James har vært ute på grunn av skade og har kommet tilbake sterkt, men han er inn og ut, og det gir kanskje manageren tvil. Han vet hvem som er førstevalget hans, og jeg tror det blir Green, spår Banks.

Men West Ham-keeperen får ikke akkurat frem de store ordene hos 72-åringen.

- Vel, han er ok, han er grei, er dommen fra Banks.

Spent på Hart
De fleste regner med at Englands tre keepere i VM blir James, Green og Hart. Sistnevnte er den som får mest skryt hos Englands kanskje største keeper gjennom tidene.

- Jeg liker Hart veldig godt, han er spennende. Faktisk har Joe vært den mest stabile, men problemet er at han ikke har spilt for England bortsett fra en omgang i en vennskapskamp mot Trinidad og Tobago, sier Banks.

- Jeg ville hatt med Robinson istedet for Hart, fordi han har erfaring. Robinson har hatt en anstendig sesong. Blackburn har ikke gjort det for bra, men jeg har sett ham spille. Han har gjort det bra, han var tvunget til det.