OPPGJØRETS TIME: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) møtte opposisjonen for første gang etter forsinkelsen av renseanlegget på Mongstad ble kjent. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
OPPGJØRETS TIME: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) møtte opposisjonen for første gang etter forsinkelsen av renseanlegget på Mongstad ble kjent. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Jens Stoltenberg beskyldt for å lyve

Statsminister Stoltenberg (Ap) måtte stå skolerett om sin månelanding i Stortinget idag. Det endte med krasjlanding, mener mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et knallhardt Mongstad-oppgjør i Stortingets spørretime onsdag formiddag. Statsminister Jens Stoltenberg møtte opposisjonen for første gang etter det ble kjent at renseanlegget på Mongstad blir kraftig forsinket.

Sjefredaktør Arne Strand fra Dagsavisen og politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen, fulgte debatten på nært hold - og er gjester hos programleder Rune Kjos i Tabloid på TV 2 Nyhetskanalen.

Fra Stortingets talerstol ble statsministeren flere ganger beskyldt for å lyve.

Mandag ba en samlet opposisjon, i brevs form, om at statsministeren måtte komme til Stortinget for å redegjøre om den nye virkeligheten i Mongstad-prosjektet.

– Vi fikk et svar på fire linjer om at det ville han ikke. Vi måtte pent vente til revidert budsjett. Dette er i overkant arrogant, mener Frp-leder Siv Jensen.

Også Frps miljøpolitiske talsmann Kjetil Solvik-Olsen var krass i sin kritikk. Han beskyldte Stoltenberg for å føre Stortinget bak lyset når han beskylder Frp og Høyre for å være mot rensing av utslippene fra Mongstad-anlegget.

– Statsministeren lyver fra Stortingets talerstol. Det er svært alvorlig, sa Solvik-Olsen.

Stoltenberg viste til rapporter fra Statoil og Gassnova, og at regjeringen etter vurdering av disse, er kommet til at prosjektet må ta noe lengre tid og dermed bli bedre.

Se Tabloid på TV 2 Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl. 20.30.