Danskebaaten, henriette lien,  (Foto: Ørnulf Riisnæs/ TV 2 hjelper deg)
Danskebaaten, henriette lien, (Foto: Ørnulf Riisnæs/ TV 2 hjelper deg)

Henriette Lien tar gjerne en ny tur på danskebåten

Programlederen byttet ut den røde løperen med røde pølser og ble med TV 2 hjelper deg på danskebåten.

TV 2 hjelper deg viser torsdag en test av danskebåtene som går fra Oslo. Med i testpanelet er Henriette Lien, som i tillegg til å være programleder og skuespiller, er mor til ei tulle på to og en gutt på ni.

Hittil har ikke danskebåten vært i tankene for en familieutflukt. Men det er den nå.

Se også: Her kan du spare flere tusen på ny terrasse

Se også: Snekker-Ottos store verktøytest

I Testbasen finner du alle TV 2 hjelper degs tester. Klikk her.

Positivt overasket

På to turer har Lien vært med å teste lugar, tilbud til barna, underholdning, middag, og taxfree om bord. Hun har fått være med på Stena Lines «Stena Saga» til Frederikshavn, og DFDS' «Crown of Scandinavia» til København.

Det er ingen hemmelighet at hun er mer vant til røde løpere enn røde pølser, så i utgangspunktet var hun litt skeptisk.

Danskebåten-(2), Henriette Lien, Arnie Stalheim (Foto: TV 2 hjelper deg)
Danskebåten-(2), Henriette Lien, Arnie Stalheim (Foto: TV 2 hjelper deg)

– Man hører jo så mye om disse danskebåtene. Noen av mytene ble selvfølgelig bekreftet, men jeg ble positivt overasket flere ganger på begge turene. Det var mye hyggelige folk, god stemning og mye god mat og drikke, forteller hun.

Før Henriette ble med TV 2 hjelper deg på testen, var det ikke engang i tankene hennes å dra på weekend-tur med ungene til Danmark via sjøveien.

Nå er danmarksweekend med på lista over mulige turer i tiden fremover.

– Om bord på DFDS er det masse å gjøre for barna. Det et bredt leketilbud, badeland, egen barnebuffé og et program med flere aktiviteter på turen, som for eksempel skattejakt. En pirat som lager sverdballonger til tøffe sjørøvergutter, har de også, skryter Henriette.

– Det blir nok med DFDS til København turen går. Også fordi ungene elsker tivoli. Dessuten er det rikelig med tilbud til de voksne. Men siden det går en hel natt på båten, ville jeg nok flydd hjem, sier den travle småbarnsmoren.

Umulig å sove

Da vi testet Stena Lines tur fra Oslo til Frederikshavn var stemningen god, men ikke søvne. Og det skyldtes ikke kvaliteten på sengene:

– Det var rett og slett umulig for oss å sove om bord på «Stena Saga». Vi bestilte standard utvendige lugarer, og havnet i en gang der det var flere fester på lugarene uttover natta. Det lengste strekket jeg sov, var nok en time sammenhengende. Dette ville vært helt krise hvis jeg reiste med ungene og de våknet, forteller Henriette.

– På turene har vi reist på rimeligste vis og med enkel standard. Kommer du til å snobbe det opp på neste tur?

– Vet du hva, jeg er egentlig ikke så snobbete. Både barn og voksne tåler ei natt i køyeseng. Selv om det er litt trangt, så går det fint for ei natt. Å spise i buffeen som er billig, er også helt supert for ungene fordi de kan velge selv. Dette er en rimelig og hyggelig måte å reise på for familien, slår hun fast.

Hele testen ser du i TV 2 hjelper deg i morgen klokka 20.30

Trenger du vår hjelp i en forbrukersak?Tips oss i TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.

Henriette Lien, Arnie Stalheim (Foto: TV 2 hjelper deg)
Henriette Lien, Arnie Stalheim (Foto: TV 2 hjelper deg)