Marcus Pedersen (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Marcus Pedersen (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

- Newcastle vurderer Pedersen

Premier League-klare Newcastle er en av storklubbene som har Godsets unggutt Marcus Pedersen på ønskelisten.

DIREKTE KL. 19.00: Se Strømsgodset - Odd på TV 2 SPORT og tv2sumo.no

Det er den engelske avisen The Daily Mirror som onsdag melder at Newcastle vurderer et sommerbud på Strømsgodsets 19 år gamle spissjuvel Marcus Pedersen.

- Det er vel fem til ti proffklubber som ser på Pedersen. Men dette dreier seg om speidere som er tilknyttet ulike klubber.

Newcastle rykket opp til Premier League denne sesongen og jager forsterkninger for å beholde plassen i Englands øverste divisjon.

- Kun spekulasjoner
Pedersen scoret 10 mål på 24 kamper for Godset i fjor, og har fått en drømmestart med fem scoringer på de ni første kampene i Tippeligaen denne sesongen.

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo tar imidlertid Newcastle-spekulasjonene med knusende ro.

- Så lenge det ikke foreligger noe konkret, blir dette selvsagt bare spekulasjoner. Vi har et veldig avslappet forhold til slike spekulasjoner, sier Jostein Flo til TV 2 Sporten.

Tidligere har det blitt meldt at klubber som Blackburn Rovers, Sunderland, Hamburger SV, Twente og Anderlecht følger Pedersen tett.

TV 2 Sporten får opplyst at følgende utenlandske klubber har meldt sin ankomst til Marienlyst for å se Godset-juvelen i aksjon mot Odd: Bolton (England), Heerenveen (Nederland), Twente (Nederland) og Auxerre (Frankrike).

Følges av flere klubber
Jostein Flo bekrefter at flere klubber har Pedersen i kikkerten.

- Det er vel fem til ti proffklubber som ser på Pedersen. Men dette dreier seg om speidere som er tilknyttet ulike klubber. Vi har både en Jo Inge Berget, en Keita og en Nordkvelle som blir fulgt av speidere. Det er naturlig når vi har et så ungt lag som hevder seg på tabellen, konstaterer Godsets sportssjef.

- Har dere satt en prislapp på Pedersen?

- Det har vi ikke tenkt på. Vi har uansett ikke tenkt å selge, og håper at han blir hos oss i lang tid fremover. Han er kun 19 år, og har fremdeles mye å gå på og som han kan justere for å bli enda bedre. Vi håper at han blir her og fortsetter fremgangen, sier Flo.

HODEBRY FOR FLO: Strømsgodset og sportssjef Jostein Flo kan risikere å miste hele syv spillere ved sesongslutt.  (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
HODEBRY FOR FLO: Strømsgodset og sportssjef Jostein Flo kan risikere å miste hele syv spillere ved sesongslutt. (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)

- Hyggelig med interesse
- Virker den påståtte interessen fra utlandet forstyrrende på Pedersen?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er hyggelig at det er interesse for de spillerne vi har. Skulle det dukke opp noe konkret så vil vi håndtere det når det eventuelt foreligger, konstaterer Godsets sportssjef.

DIREKTE KL. 19.00: Se Strømsgodset - Odd på TV 2 SPORT og tv2sumo.no