Norwegian håper på avgiftslettelse i revidert budsjett

Norwegian håper at revidert statsbudsjett på tirsdag, på en aller annen måte, vil imøtekomme flyselskapenes ønske om avgiftslettelser etter askeperioden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EUs samferdselsministre uttrykte i Brussel tirsdag liten interesse for å gi statsstøtte til flyselskaper som tapte penger under askekrisen, selv om unionens transportkommissær på forhånd hadde gitt signaler om slik støtte.

I en kommentar til dette sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik at dette selskapet aldri har ønsket seg spesielle bevilgninger eller pakker.

- Men ved at vi betaler forskjellige typer avgifter til Avinor, har vi har for en periode betalt for en vare som vi ikke har fått. Vi ønsker ikke at staten, i revidert, skal komme opp med en ordning som er konkurransevridende. Heller ikke ønsker vi at Avinor - når de i en periode opplevde inntektsbortfall - skal forsøke å dekke dette inn med forhøyde avgifter, sier Skånvik.

Hun sier at Norwegian er med i det kontaktutvalget som departementet nylig nedsatte for å vurdere kort- og langsiktige tiltak for å sørge for at norsk luftfart kommer gjennom en svært utfordrende tid, og at kontakten med departementet er god. (©NTB)