KJEDELIG FOR PASSASJERENE: Slik så informasjonstavlen på flyplassen i Aten ut onsdag morgen. (Foto: . REUTERS/John Kolesidis )
KJEDELIG FOR PASSASJERENE: Slik så informasjonstavlen på flyplassen i Aten ut onsdag morgen. (Foto: . REUTERS/John Kolesidis )

Flytrafikken i Hellas lammet etter generalstreik

SAS kansellerer avgang og Star Tour-kunder får ekstra natt i Aten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalstreiken i Hellas lammer flytrafikken til og fra landet, og berører i så måte også Norge. Men for norske reisende har streiken til nå kun ført til én kansellering.

Hold deg oppdatert på flytider live på TV 2s reisesider!

Hjemreise utsatt en dag

Hos en av Norges største turoperatører Star Tour melder de om normal drift.

– Vi har en temareise med 200 personer som har fått hjemreisen sin utsatt én dag, men ellers kjører vi som vanlig, forteller informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett til tv2nyhetene.no.

Åtte av de 200 personene er åtte norske.

– At vi ikke opplever større problemer har jo også med at vi ikke er i høysesong. Den starter først i juni, forteller hun.

Les også: Hellas: Flere hundre tusen ut i streik

Sikkert med charterturer

Selskapet har ikke fått indikasjoner på at streiken kommer til å vare lenger enn de 48 timene som hittil har vært annonsert.

Men konflikten mellom styresmaktene og arbeidstakerne ser ikke ut til å gi seg med det første. Og de siste tre månedene har greske statsansatte streiket så mye som tre ganger.

Larsen-Vonstett beroliger de som har bestilt Hellas-tur til sommeren.

– Charterturister er jevnt over godt sikret mot kanselleringer og annet uforutsett gjennom pakkereiseloven. Det betyr at alle våre reisende får alle utgifter tilbakebetalt om reisen skulle bli kansellert.

Velger man derimot å organisere sin egen reise må man i de aller fleste tilfeller betale for det som er bestilt hvis det ikke benyttes, i tillegg til andre ekstrautgifter som måtte komme.

Les også: Streikende lærere stormet TV-studio

Tv2nyhetene.no har ringt rundt til flere store norske charterturselskaper som sier det samme - streiken har liten eller ingen innvirning på deres tilbud.

SAS kansellerer

Både Norwegian og SAS har rutefly til Hellas, og SAS melder om kansellering.

– Flight SK777 fra Kastrup til Aten i dag er kansellert, og det vil den bli i morgen også dersom streiken fortsetter, forteller Kenneth Vikse hos SAS.

Hold deg oppdatert på flytider live på TV 2s reisesider!

Alle som reiser fra Norge til Hellas med SAS må via Kastrup, så dette kan omfatte en del norske kunder.

– Vi oppfordrer våre reisende til å følge med. Alle som allerede har kjøpt billett hos oss vil få beskjed via sms dersom deres reise blir påvirket, sier Vikse.

Norwegian har ingen flighter til Hellas i dag, men en i morgen torsdag.

– Vi har fått indikasjoner på at flyplassen vil åpne i kveld kl. 23. Det betyr i så fall at vi ikke blir berørt av streiken, sier Kar Peter Gombrii, pressetalsmann for Norwegian til tv2nyhetene.no.