Rød midtuke på børsen

Heller ikke Oslo Børs klarer å demme opp for det massive internasjonale fallet. Hovedindeksen falt med 1,79 prosent onsdag og var på 367,73 poeng ved børsslutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kraftige fall i det internasjonale markedet slo an tonen for handledagen også i Oslo.

Rederiselskapet Frontline (-5,37 prosent) var blant de mange taperne onsdag. Norsk Hydro (-3,73 prosent) og Storebrand (-3,77 prosent) gikk også hjem med røde tall i kofferten. Statoil presenterte onsdag solide 11,1 milliarder kroner i nettoresultat for første kvartal, men måtte likevel tåle en børsnedgang på 2,74 prosent.

Blant tungvekterne på Oslo Børs var det bare gjødselselskapet Yara (+1,39 prosent) og sjømatselskapet Marine Harvest (+1,3 prosent) som hentet seg inn og endte i pluss. Den største vinneren onsdag ble seismikkselskapet TGS-NOPEC, som økte med 3,33 prosent etter at de annonserte et nytt storprosjekt i Barentshavet.

De fleste asiatiske børsene hadde en dårlig onsdag. Markedet i USA ble også onsdag dratt nedover av dårlige tider i Europa. Eurosonens økonomiproblemer medførte kraftige børsfall i blant annet Spania og gjeldstyngede Hellas.

Oljeprisen er synkende, og et fat nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 83,55 dollar fatet. Amerikansk lettolje lå på 80,61 dollar.(©NTB)