Optimisme i Telenor

Telenor leverte et bedre driftsresultat for første kvartal enn ventet. Selskapet mener kvartalsrapporten lover godt for framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Driftsresultatet endte på 3.030 millioner kroner (mot 4.034 samme periode i fjor). Det var sterkere enn hva analytikerne hadde ventet seg på forhånd.

Den positive kontantstrømmen på nær 5 milliarder kroner er også sterkt, men lave investeringer er en faktor i bildet her, skriver Dagens Næringsliv.

- Telenor-konsernet startet året med et sterkt kvartal. Trendene i Asia og Norden er positive og jeg er glad for å se at Telenor igjen hadde oppsving i organiske inntekter, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Omsetningen endte på 23.952 millioner (mot 24.614 i samme kvartal i fjor), mens resultatet før skatt er 2.039 millioner (mot 3.174), viser rapporten. Disse resultatene var noe svakere enn ventet.

Rettsaffæren i Russland har vært et mareritt for Telenor, der det lenge så ut til at milliarder skulle gå tapt. Nå er imidlertid VimpelCom-transaksjonen lukrativ. (©NTB)