Refser Stoltenberg for Afghanistan-engasjement

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kritiseres for manglende Afghanistan-engasjement.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Befalets fellesorganisasjon får støtte fra Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen når de retter kritikk mot Stoltenberg for bare å ha vært fem timer i Afghanistan gjennom fem år som statsminister.

– Det hadde vært en fordel om Stoltenberg viste større synlighet og interesse og tok et sterkere ansvar for å forklare hvorfor soldatene risikerer livet der, sier leder Eivind Røvde Solberg i Befalets fellesorganisasjon til Dagens Næringsliv.

Erna Solberg mener det er «mangel på nasjonal ledelse» når Stoltenberg i praksis har vært fraværende i Afghanistan gjennom sine år som statsminister, mens Siv Jensen sier at hun «tør ikke tenke tanken på at det kan skyldes manglende interesse».

Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) ved Statsministerens kontor sier i en e-post til avisen at statsministeren gjennom flere taler har støttet soldatene og at fagstatsråder flere ganger har besøkt landet. Han opplyser at statsministeren skal besøke Afghanistan, men at man av sikkerhetshensyn ikke kan si når. (©NTB)