Fernando Torres (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Fernando Torres (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

VM-åpningen i fare for Torres

Spania står foran et potensielt skademareritt før VM-åpningen. Torres er siste spiller som står i fare for å måtte stå over.

Spaniaspissen kan miste åpningskampen under VM i Sør-Afrika. Det melder Liverpools medisinske apparat. Torres sliter med en skade i kneet, en skade han pådro seg under Liverpools 4-1 seier over Benfica 8. april.

Tidligere har alle rapporter hevdet at han skulle bli klar, men nå sprer altså Liverpools medisinske apparat ny tvil rundt spissens fysiske tilstand.

Les også:Kuranyi får ingen VM-tur
Les også:Tyskland uten førstekeeperen i VM

- Om han kan spille eller ei, er usikkert, sier Peter Bruckner, Liverpool-legen som er som har ansvaret for Torres' behandling, til BBC.

- Men om han fortsetter den utviklingen han har nå, så skulle han bli klar til - i det minste - å spille i VM, legger Bruckner noe kryptisk til.

Dårlig nytt
Dette er ikke kjærkomne nyheter for et spansk landslag som har nok av skadeproblemer å slite med. Fra før har de Barcelonas midtbaneelegant Andres Iniesta ute med skade, og i helgen ble det klart at også hans makker Xavi må regnes som usikker frem mot VM-starten.

- Xavi spilte med en skade som kan sette ham ut av VM-åpningen. Han er et eksempel for oss alle, sa Pep Guardiola i etterkant av Barcelonas 4-1- seier over Villarreal i helgen.

Det viser seg imidlertid at skaden ikke er alvorlig, og at Guardiola bruker Xavis eksempel for å fyre opp under resten av spillerstallen.

Lang liste
Fortsatt er det dårlige nyheter for et spansk lag som sliter med mange skader og spillere som er ute av form etter lange avbrekk:

Arsenaljuvelen Cesc Fabregas har vært ute lenge med brukket bein. Han står i fare for å miste begynnelsen av VM.

Det samme er tilfelle for Villarreals Brasil-fødte midtbanesliter Marcos Senna. Også hans lagkamerat Santi Cazorla sliter med skader.

Det vil si at stort sett hele den foretrukne midtbanen til Vicente del Bosque er usikker.

- Vi får bare håpe at når dagen kommer og vi må sende inn laglisten, så er de alle spilleklare, uttalte han i helgen i følge SoccerAmerica.com.