Forslag om å bevare Aker sykehus nedstemt

Stortinget stemte tirsdag ned et forslag om å sørge for fortsatt drift ved Aker sykehus i Oslo. Forslaget, som ble satt fram av Fremskrittspartiet, fikk støtte fra Kristelig Folkeparti og Venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) lovet i debatten at ingen skulle få et dårligere tilbud når pasientene som sogner til Aker blir flyttet til Ahus i Lørenskog.

- Det er helt klart at alle skal få et like godt tilbud. Ingen skal bli overflyttet før kapasiteten ved Ahus er utbygd, sa hun.

Frp og KrF benyttet anledningen til å beskylde regjeringen for løftebrudd, og viste både til regjeringserklæringen og uttalelser fra Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete om at ingen lokalsykehus skal legges ned. Etter disse partienes mening er et lokalsykehus et lokalsykehus uavhengig av om det ligger i Oslo eller i Sogn og Fjordane.

Representantene fra Oslo Ap ble også avlagt en visitt og beskyldt for å protestere for all verden, men følge med på ferden.

Venstre sluttet seg til forslaget fordi partiet frykter at mange pasienter blir skadelidende når Aker legges ned fordi tryggheten for pasientene som sogner til Aker i dag blir dårligere. (©NTB)