- Unike funn under runestein i Mandal

Arkeologer har gjort unike funn under runesteinen på Hogganvik i Mandal, ifølge fylkeskonservator Frans-Arne Stylegar i Vest-Agder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steinformasjonen er funnet under stedet der det i september ble oppdaget en runestein med inskripsjoner som trolig er 2.000 år gamle.

Utgravningene startet mandag, og allerede dagen etter fant arkeologene en rektangulær steinsetting under runesteinen, melder NRK.

- Dette er noe utenom det vanlige. Vi har funnet en menneskeskapt konstruksjon under stedet der runesteinen ble funnet. Steinsettingen kan være ei grav. Foreløpig minner det om ei gravkiste, men det kan også være selve fundamentet til steinen. Begge deler er uansett helt spesielt, sier Stylegar.

Om det befinner seg ei grav under runesteinen vil bli klart i løpet av onsdag, mener Stylegar. Han har tro på at man vil kunne finne gravrester under steinen.

- Innskriften på steinen er ei gravskrift, det er det ikke tvil om. Vi vet ikke om steinen har vært reist, den kan ha ligget som lokk over ei grav. Dette er uansett veldig interessant. (©NTB)