finn_bil_raymond (Foto: faksimile Finn.no / Privat)
finn_bil_raymond (Foto: faksimile Finn.no / Privat)

Raymond ble rundlurt av falsk bilselger

Selgeren solgte bil han ikke eide, og Raymond (21) langt fra den eneste som betalte.

I august 2009 trodde Raymond Kolaas fra Husnes at han hadde funnet drømmebilen. Finn.no-selgeren krevde 40.000 kroner for en brukt Audi A4 1999-modell.

Selgeren hevdet at flere personer var interesserte i bilen, men dersom Raymond betalte et depositum, skulle han få den.

– Det var en sånn bil jeg var på utkikk etter og prisen var bra. Jeg overførte 5000 kroner som selgeren ba om, sier Raymond til TV 2 hjelper deg.

Men 21-åringen er langt fra den eneste som forhåndsbetalte til selgeren.

– Vi har mottatt et tjuetalls anmeldelser, sier lensmann Olav Schøyen til TV 2 hjelper deg. Politiet i Lørenskog har nå avsluttet etterforskningen.

Se også: Her pågripes Finn.no-svindleren

Se også: Her slår Finn.no-tyvene til

Les også: Politiet advarer: Ikke kjøp denne klokken.

Falsk registreringsnummer

I annonsen var bilen bare avbildet med ett bilde. Etter å ha overført pengene til mannen i 20-årene fra Lørenskog-området, ønsket han å få tilsendt flere bilder av bilen.

– Jeg spurte flere ganger om han kunne ta noen bilder og sende til meg, men de fikk jeg aldri. Vi hadde avtalt at jeg skulle hente bilen helgen etter, og derfor ville jeg vite mer om den, sier Raymond.

Etter dette begynte 21-åringen å ane ugler i mosen. Da han sjekket bilens registreringsnummer, oppdaget han at det ikke stemte med selgerens navn.

– Først sa selgeren at bilen var registrert på brorens navn, deretter en kompis. Jeg ringte personen som bilen sto på, men han hadde ingen kjennskap til selgeren, sier Raymond.

TV 2 hjelper deg kontaktet personen som står oppført med registreringsnummeret, og han bekrefter dette.

Han sier til TV 2 hjelper deg at han hadde en Audi A4 til slags på Finn.no på samme tidspunkt.

– Jeg gikk fem på, innrømmer Raymond.

Fra hele landet

Etter å ha avslørt selgerens løgner, avlyste Raymond turen til Oslo-området for å hente bilen. Selgeren sa at pengene ville bli ført tilbake til Raymonds konto, men så langt har ingenting skjedd.

I september samme år politianmeldte Raymond selgeren. Etter det har det vært stille.

Til TV 2 hjelper deg sier Raymond at han hadde gitt opp håpet om å få igjen pengene og at saken var glemt.

Men da Dagbladet i vinter skrev en artikkel om en Finn.no-selger som opererte på samme måte – tok imot depositum på biler han ikke eide, bestemte Raymond seg for å prøve igjen.

Til Dagbladet sa selgeren at flere personer hadde forskuddsbetalt på bilene, og at han samarbeidet med en annen person.

– Vi legger ut bilannonser og tar betalt på forskudd av hele kjøpsprisen eller for å holde av, men så leverer vi ikke bilene, sa mannen til Dagbladet.

Lensmann i Lørenskog, Olav Schøyen, bekrefter ovenfor TV 2 hjelper deg at mannen som ble omtalt i Dagbladet, er den samme som Raymond har politianmeldt.

– Personen har vært inne til avhør og avgitt forklaring. Saken er nå sendt til retts- og påtalemyndighetene, sier Schøyen til TV 2 hjelper deg.

Lensmannen sier at det har kommet et 20-talls tilsvarende anmeldelser mot selgeren fra rundt om i landet.

Ifølge Dagbladet skal mannen ha lurt til seg i opp i mot 200.000 kroner, men dette tallet vil ikke lensmann Schøyen bekrefte.

Svarer ikke

TV 2 hjelper deg har flere ganger prøvd å kontakte mannen som tok imot Raymonds penger, men han har til nå ikke svart på noen av våre henvendelser.

Har du opplysninger i denne saken? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.