TO DØDE: Politiet sjekker dykkernes gassflasker etter dødsulykken i Jøssingfjord. (Foto: Avisen Agder, Anne Lise Grastveit/SCANPIX)
TO DØDE: Politiet sjekker dykkernes gassflasker etter dødsulykken i Jøssingfjord. (Foto: Avisen Agder, Anne Lise Grastveit/SCANPIX)

Sjekker dykkerutstyr etter dødsulykke

Det er fremdeles ikke klart hvorfor to personer omkom i en dykkeulykke i Jøssingfjord i Rogaland mandag. Politiet undersøker nå om det var noe galt med gassflaskene til dykkerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en mann (32) og en kvinne (35) som omkom i dykkeulykken, i tillegg til at en kvinne i 35-årsalderen ble alvorlig skadd.

Sjekker utstyret

– De omkomne skal obduseres før vi kan slå fast hva som var dødsårsaken. Det som er klart er at det er svært påfallende at alle tre har fått problemer samtidig, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB.

– En årsak kan være at det har vært noe galt med luftblandingen i gassflaskene deres, noe som for eksempel kan ha ført til forgiftning. Vi etterforsker nå denne muligheten,

Politiet har informert dykkemiljøet i distriktet om etterforskningen.

Alvorlig for kvinne

– Hvis det har vært feil med utstyret, bør miljøet være klar over dette slik at vi kan forebygge nye ulykker, sier Bjørnevoll.

De omkomne var del av en polsk turistgruppe på ferie i Norge.

Politiet fikk melding om ulykken ved 13.15-tiden mandag. Klokken 15.30 bekreftet politiet at en mann og en kvinne var omkommet. En tredje person ble brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Kvinnen har der fått intensiv behandling. Tilstanden betegnes tirsdag formiddag som alvorlig. (©NTB)