Birkenes Oggevatn (Foto: Morten Boswarva)
Birkenes Oggevatn (Foto: Morten Boswarva)

Leter etter omkommet mann etter båtvelt

Politiet har gitt opp håpet om å finne den savnede mannen i livet etter båtvelten i Birkenes kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen fortsatte leteaksjonen etter 40-åringen som forsvant da båten hans veltet i Oggevatn i Aust-Agder. Politiet har nå endret status på letingen etter mannen fra savnet til antatt omkommet.

Fortsetter leteaksjonen

– Vi har gitt opp håpet å finne ham i livet, men vi trapper opp søket utover formiddagen, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til tv2nyhetene.no.

Mannskaper fra Røde Kors fortsetter letingen sammen med politi og frivillige mannskaper.

– Vi leter fra båt og langs land, sier operasjonslederen.

Dårlig sikt

Dykkere fra brannvesenet og letemannskaper lette hele mandag ettermiddag og kveld etter 40-åringen. Det er svært dårlig i sikt i vannet, noe som har gjort arbeidet for dykkerne vanskelig. Det er rundt 20 meter dypt i vannet.

Det var ved 16-tiden mandag ettermiddag at politiet fikk meldingen om båtvelten. Torleif Rødli ble vitne til hendelsen og ringte og sa han hadde sett den 40 år gamle mannen gå under.

– Hørte rop

– Jeg hørte rop fra vannet, og løp ned med en gang. Da så jeg ham ligge å kave i vannet, 10-15 meter fra båten. Jeg prøvde å få båt utpå vannet, men så forsvant han før jeg kom så langt. Det gikk utrolig fort, sier Rødli til fvn.no.