Statens tilbud til bøndene utsatt

Presentasjonen av statens tilbud til bøndene i årets jordbruksoppgjør er utsatt. Etter planen skulle statens svar på bøndenes krav om 1,86 milliarder kroner legges fram tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen kom meldingen fra Landbruksdepartementet om at tilbudet ble utsatt. Ifølge Norges Bondelag er tilbudet utsatt ett døgn til onsdag klokka 12. Departementet kommer ikke med noen ny tidsangivelse.

- Det betyr vel rett og slett at regjeringen har problemer med å bli enige. Jeg tolker det positivt og håper det betyr at regjeringen prøver å finne fram til en god løsning for bøndene, sier jordbrukets forhandlingsleder, leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke til NTB.

De siste årene har dragkamper internt i regjeringen ført til at det har gått flere dager på overtid før statens tilbud har kommet.

En kilde sier til Nationen at ikke noe tyder på at regjeringen vil være i nærheten av å komme bøndene halvveis i møte på kravet.

Skillelinjene i den interne diskusjonen skal ifølge avisen gå mellom Senterpartiet som mener at «det bare er å oppfylle lovnadene til landbruket gitt i Soria Moria-erklæringen» og Arbeiderpartiet som på sin side viser til frontfagsoppgjøret mellom NHO og LO og at det ikke er politisk mulig å gi bøndene noe ut over dette. (©NTB)