Trond Sollied (Foto: ERIC LALMAND/EPA)
Trond Sollied (Foto: ERIC LALMAND/EPA)

Ingen Belgia-jobb for Sollied

Georges Leekens blir belgisk landslagssjef i fotball for annen gang. Dermed ble det ikke toppjobb på Trond Sollied.

Nordmannen var koblet til jobben, men mandag kveld ble det kjent at 60 år gamle Leekens får oppdraget med å lede belgierne til EM i 2012. I første omgang får Leekens toårskontrakt, med opsjon for to år til dersom Belgia går til europamesterskapet om to år.

Leekens erstatter Dick Advocaat som nylig sluttet etter bare et halvt i tjenesten. Advocaat kan i stedet bli russisk landsalgssjef.

I Leekens får Belgia en rutinert trener. Det er andre gang 60-åringen er landslagssjef i hjemlandet. Den første perioden gikk fra 1997 til 1999. I 1998 klarte Leekens å lede belgierne til fotball-VM.

Det har vært noen tunge år for belgisk fotball. Landet har ikke vært med i store internasjonale mesterskap siden VM i 2002. Leekens første oppgave blir landskampen mot Bulgaria 19. mai. EM-kvaliken innledes med Tyskland i september.

Den tidligere stopperen fikk tre landskamper for Belgia. Han har trent en rekke belgiske lag siden 1984, blant annet begge Brugge-lagene. I 1990 ledet han Club Brugge til belgisk seriegull. (©NTB)