TRODDE PÅ 2014: SV leder Kristin Halvorsen trodde det var mulig å få til de rødgrønnes «månelanding» i 2014. (Foto: Morten Holm/SCANPIX)
TRODDE PÅ 2014: SV leder Kristin Halvorsen trodde det var mulig å få til de rødgrønnes «månelanding» i 2014. (Foto: Morten Holm/SCANPIX)

Halvorsen trodde på «månelandingen»

Kristin Halvorsen var overbevist om at de rødgrønnes «månelanding» skulle skje i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV-leder Kristin Halvorsen har lenge tvilt på Statoils vilje til å gjennomføre det prestisjefylte CO2-fangstanlegget på Mongstad.

I helgen ble «månelandingsprosjektet» utsatt i fire år, men Halvorsen angrer ikke på at hun i 2006 garanterte for fremdriften.

– Med hånda på hjertet kan jeg gi en garanti for at det er på plass i 2014, sa Halvorsen fra Stortingets talerstol.

– Ingen bløff

Nå er regjeringens månelandingsprosjekt utsatt i fire år til 2018.

– Var garantien din en bløff, Halvorsen?

– Nei, den var jeg sterkt overbevist om på det tidspunktet. Det er det ingen tvil om. Det forstår alle som ser det klippet fra Stortinget.

I tvil

LIkevel innrømmer Halvorsen at hun flere ganger underveis har vært i tvil om Statoils vilje til å satse på prestisjeprosjektet.

– Jeg har mange ganger underveis vært bekymret for om Statoil har hatt tilstrekkelig prestisje knyttet til CO2-fangst og -lagring. Jeg syntes ofte de glødet mer når det var snakk om oljesand eller å åpne Lofoten og Vesterålen for olje- og gassutvinning.

– Nå har du kanskje fått rett i tvilen din?

– Nei, nå har olje- og energiministeren tatt et sterkere grep rundt dette prosjektet.

Tar æren

Halvorsen vil nå ta æren for hele det forsinkede månelandingsprosjektet til Jens Stoltenberg.

– Det er helt riktig, fordi at Ap var ikke for fullskala-rensing av gasskraftverk før de hadde forhandlet med oss i 2005, sier Halvorsen.