Porsche Boxster 001 (Foto: Scoopy)
Porsche Boxster 001 (Foto: Scoopy)

Dette kan bli en norsk avgiftsvinner

En liten miljømotor kan gjøre denne til bli tidenes gunstigste Porsche.

- Den blir mer voksen, og kommer nok til å kvitte seg med noe av frisør- og nesten-Porsche-stempelet som Boxster har slitt litt med, sier Ole-Martin Lundefaret. Han er Brooms bildesignekspert, og mener dette etter at han har fått sett spionbildene av nye Porsche Boxster.

- Fronten blir mye mer 911. Tyngre, mer aggresiv. Det meste av Boxster blir beholdt, men linken til ikonet blir enda sterkere.

Ingen ting er likt

Porsche Boxster 004 (Foto: Scoopy)
Porsche Boxster 004 (Foto: Scoopy)

Her er den nye super-SUV-en fra Porsche

For et utrenet øye kan Boxsteren brooms spionfotografer har snappet opp virke så og si lik den utgående modellen, men det er ikke tilfelle.

- I følge mine kontakter er ikke én eneste karosseriplate lik som på den Porsche Boxster vi har i dag, så vi snakker om en helt ny bil. Vi må nok se den uten kamuflasje for virkelig å legge merke til forandringene. Men det er ikke karosseriet som er mest spennende med denne bilen!

Ny minimotor!

Porsche Boxster 002 (Foto: Scoopy)
Porsche Boxster 002 (Foto: Scoopy)

- Fortell!

- Ryktene forteller at vi kan forvente oss en Porsche Boxster med en firesylindret motor med turbo, for å senke utslippet. Skal jeg tippe, så kan det bety en 1,8 liter på i overkant av 200 hester, forteller Lundefaret.

- Porsche er kjent for Boxermotorene sine, Porsche Boxster har til og med navnet sitt hentet fra denne motorkonfigurasjonen, vil denne "miljømotoren" bli en boxer?

Kan bli rekkefirer

- De kan kappe to sylindre av sin boxer-motor, og montere på en turbo. Men Volkswagen vistnok skal være veldig gira på at en av deres rekkefirere skal monteres i bilen, og i følge det jeg har hørt så skal det være teknisk mulig.

- Men uansett så kan altså denne Porschen komme veldig godt ut av den norske avgiftskverna?

- Med mindre motor, lavere vekt og mindre utslipp så kan det bli jackpot ja!

Les mer om nye Porsche Boxster her