kqktag0s4j5s95i60nv7yc4lbti
kqktag0s4j5s95i60nv7yc4lbti

Volvo advarer: Bilene kan gi gass av seg selv

Sender ut brev til 7194 norske Volvo-eiere

Volvo Personvagnar har fått 55 rapporter om biler som har hatt problemer tilknyttet en feil i dieselmotoren.

Blant feilene finner vi biler som har begynt å aksellerere ukontrollert under kjøring, selv om føreren har sluppet opp gassen. Blant rapportene finner vi også biler som ikke vil stoppe etter at man har skrudd av tenningen, såkalt ettertenning.

Volvo sender nå ut informasjon om problemet til hele 158 000 kunder. 7194 av dem i Norge.

Dette problemet er relatert til biler med femsylindret dieselmotor og som har montert dieselpartikkelfilter. Årsaken skal være at oljenivået blir for høyt og at oljen til slutt trenger inn i forbrenningskammeret og fungerer som drivstoff.

Toyota kaller nå tilbake Land Cruiser i Norge

Ubehagelig opplevelse

Ifølge Volvo kan det være to årsaker til dette: Enten en software-feil eller at det har blitt fylt for mye olje på bilen. Hvis oljenivået ligger under maks-grensen skal det uansett ikke være fare for at dette kan skje.

- Vi har ingen rapporter om ulykker eller personskader, men for føreren kan det være en ubehagelig opplevelse. Det kan oppleves slik at bilen gir gass av seg selv, sier Volvos pressesjef Per-Åke Fröberg til svenske TT.

Peile oljenivå jevnlig

Volvo personbiler Norge skriver følgende i et notat til pressen:

- Volvo setter alltid sikkerheten til våre kunder først og sender derfor i dag ut brev til alle eiere av de ovennevnte modellene, og ber de om å peile oljenivået jevnlig, i henhold til instruksjonsboken. Oljen bør peiles minimum hver 2 500 km. Volvo understreker at det ikke er noen risiko for at feilen oppstår om motorens oljenivå er under maksimumgrensen. Dersom oljenivået viser seg å være over maksimumgrensen bør eieren kontakte sin Volvo-forhandler.

- Oppdatert informasjon og instruksjonsvideo for peiling av olje legges ut på våre nettsider www.volvocars.no. Kunder kan også stille oss direkte spørsmål gjennom Facebook og Twitter: Facebook: www.facebook.com/volvocarsno Twitter: @volvocarsno

PS: Følgende Volvo-modeller er berørt av dette: S 40/V 50 fra 2006–2010, C 30/C 70 fra 2007–2010, S 80 fra 2007–2009, V 70/XC 70 fra 2008–2009, XC 60 fra 2009.

LES OGSÅ: Folke-SUV-en tilbakekalles

Volvos femsylindrete dieselmotor finnes i en rekke av merkets modeller.
Volvos femsylindrete dieselmotor finnes i en rekke av merkets modeller.