berlin_spark_1024 (Foto: AP/Amatørbilder)
berlin_spark_1024 (Foto: AP/Amatørbilder)

Her sparker politibetjenten demonstranten i hodet

Politiet i Berlin etterforsker denne hendelsen, som skal være en politimann som sparker en demonstrant i hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet skal ha fanget voldshandlingen på sine egne overvåkingsopptak. Dieter Gletsch i Berlin-politiet sier til AP at politiets opptak viser en demonstrant som snublet, og fikk en politibetjent til å «miste balansen».

Amatørvideo

Men nyhetsbyrået AP har offentliggjort en amatørvideo som viser sammenstøtet, som fant sted under de noe voldsomme 1. mai-demonstrasjonene. Bildene viser en demonstrant som falt overende, og han rev riktignok med seg en politimann i fallet.

Derimot benytter politibetjenten som kommer etter dem sin løpefart til å tildele demonstranten et spark i hodet. Sparket var hardt nok til at demonstranten slo hodet i asfalten, før han ble hjulpet på beina av andre demonstranter.

Uidentifisert politibetjent

Videoen er også publisert på YouTube. Politiet skal ennå ikke ha identifisert politibetjenten som sparket demonstranten, og har bedt demonstranten og andre vitner om å ta kontakt.

Rundt hundre politifolk skal ha blitt skadet i de voldelige sammenstøtene mellom demonstranter og politistyrker. Nærmere 500 demonstranter ble arrestert, ifølge AP.