Radioshack's team rider Levi Leipheimer (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)
Radioshack's team rider Levi Leipheimer (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)

Leipheimer med to strake i Tour of the Gila

Levi Leipheimer gjorde ingen feil på den avsluttende etappen i Tour of the Gila på sykkel. Amerikaneren vant rittet for annen gang på rad.

Leipheimer trillet inn som tiendemann natt til mandag.

Han fikk samme tid som etappevinner Tom Danielson, som for øvrig ble toer i sammendraget bak nettopp Leipheimer.

Oppvarming
Leipheimer og Radioshack-kollega Lance Armstrong brukte rittet i fjellene i New Mexico som oppvarming til Tour of California og Tour de France.

- Det at jeg fungerer så bra i høyden viser at jeg er i god form. Jeg følte meg bra hele uken, og var aldri i trøbbel. Så jeg er ganske glad. Dette kunne ikke ha gått bedre, sa Leipheimer.

Armstrong endte på 17.-plass i sammendraget. Han hang ikke med de beste helt inn til mål på femte og siste etappe (23.-plass).

- Utfordrende
- Det ble en utfordrende etappe for oss. Vi måtte sikre sammenlagtseieren med bare tre ryttere. Vi viste at flere lag ville utfordre oss, og det ble enda tøffere da Jason McCartney måtte gi seg etter å ha gjort all jobben i starten. Deretter var alt opp til Levi og Lance, sa sportssjef Johan Bruyneel.

Tour of the Gila er blitt arrangert siden 1987. Da vant amerikaneren Andy Bishop. Svenske Björn Bäckmann vant rittet to ganger, i 1990 og 1991. Armstrong har aldri vunnet rittet.

(©NTB)