Leder av Liberaldemokratene Nick Clegg. (Foto: Anders Hereid)
Leder av Liberaldemokratene Nick Clegg. (Foto: Anders Hereid)

Nick Clegg til TV 2: – Jeg er klar til å lede Storbritannia

Hvis meningsmålingene slår til, havner Liberaldemokratene for første gang på vippen i det britiske parlamentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er klar til å lede Storbritannia i en mer rettferdig retning, sa Liberaldemokratenes leder Nick Clegg til TV 2 under et valgmøte søndag kveld.

Økende popularitet

Det er ikke mer enn en måned siden Liberaldemokratene ble regnet som det usynlige 3. partiet. Men Cleggs opptredener i TV-debatter har snudd alt på hodet.

– Jeg synes Nick har gjort det veldig bra. Han har forandret alle til å skifte mening om liberaldemokratene, sier partitilhenger Karen til TV 2.

Les også: Clegg antyder britisk sentrum-høyreregjering

Kan havne på vippen

Og Cleggs popularitet blant britene vokser frem mot parlamentsvalget førstkommende torsdag. Hvis meningsmålingene slår til, havner partiet for første gang på vippen i det britiske parlamentet.

– Det eneste partiet med en plan for hvordan folk kan få pengene sine tilbake, er liberaldemokratene. Vi vil be folk i de øvre samfunnslag betale det de bør. Det er rimelig. Jeg er rede til å gå i spissen for å skape større rettferdighet. Derfor ble jeg politiker, sier Liberaldemokratenes leder Nick Clegg til TV 2.

Vender Brown ryggen

Ferske meningsmålinger viser at stadig flere vender statsminister Gordon Brown og hans Labour-parti ryggen. Det samme gjør to av landets storaviser.

The Guardian, som tradisjonelt har støttet Labour, oppfordrer sine lesere til å stemme på Nick Clegg og Liberaldemokratene.

«Når man inviteres til å omfavne fem nye år med en Labour-regjering og Gordon Brown som statsminister, er det vanskelig å føle entusiasme», skriver avisen i en lederartikkel.

The Times vender også ryggen til Labour og oppfordrer for første gang på 18 år sine lesere til å stemme på de konservative og partileder David Cameron.