Veigar Pall Gunnarson (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarson (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Stabæk-stjernene: - Vi kommer tilbake – garantert

Gunnarsson & co. lover å reise seg etter skadehelvetet.

Stabæk - Haugesund 0-0

Ullevaal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): - Nå må vi legge toppstriden til side og kun konsentrere oss om å ta tre poeng. Nå er vi ikke noe topplag, sa Daniel Nannskog til TV 2 Sporten lørdag.

Og med bare én seier på de siste åtte kampene og 0-0 mot Haugesund får Nannskog støtte av lagkameratene - i hvert fall et godt stykke på vei.

Sju faste ute
- Vi får se hvordan vi kommer igjennom denne perioden her og om vi får spillerne friske, sier kaptein Morten M. Skjønsberg. Forsvarsspilleren var en av tre spillere som måtte gå av banen med skade i søndagens kamp. Fra før manglet også Nannskog, Johan Andersson, Pontus Farnerud og Diogo.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Morten M. Skjønsberg

Dermed risikerer Stabæk i verste fall å møte Rosenborg onsdag uten sju av de mest sentrale spillerne på laget.

- Frykter du for RBK-kampen?

- Ja, litt. Men jeg håper at det ikke er noe alvorlig. Det kjentes ikke så veldig bra ut i beinet. Jeg prøvde å holde det i gang litt, men det gikk ikke, sier Skjønsberg.

- Ingen krise
Espen Hoff fikk en kraftig lårhøne og regnes også som usikker mot RBK, men vil ikke krisemaksimere selv om det for tiden ser mørkt ut for laget hans.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Espen Hoff

- Det er ikke en skadekrise, men jeg tror alle lag blir preget når de har flere skader enn vanlig.

- Må dere nedjustere ambisjonene?

- Det er vanskelig å si. Vi får gjøre det beste ut av det, og så tror jeg vi skal komme ganske greit ut av det og greie å bite ifra oss.

- Skriker for å få folk i gang
Veigar Páll Gunnarsson var tydelig frustrert til tider og kjeftet på medspillerne mot Haugesund, men bedyrer at det ikke ligger noen dramatikk bak kraftsalvene.

- Det er bare fordi jeg har lyst til å vinne. Jeg er ikke negativ, men skriker for å få folk i gang. Jeg begynner å bli litt lei av å se laget ikke ta trepoenger. Før tok vi jo nesten tre poeng i hver kamp. Det er litt frustrerende, men vi kommer tilbake – garantert.

TV 2 PLAY: Se hele intervjuet med Veigar Páll Gunnarsson

Han synes det blir tungt når en rekke av førstelagsspillerne mangler og det stadig er nye ansikter å forholde seg til.

- Det er ikke den samme følelsen som når man spiller med de man har spilt med i mange år. Det preger oss selvfølgelig litt.

- Det handler litt om å overleve fra kamp til kamp?

- Ja, det er litt sånn.

Stiller krav til de unge
Morten Skjønsberg håper nå på hjelp fra unggutta foran kampen mot Rosenborg i Trondheim.

- Vi er ikke vant til dette. Vi har vært forskånet for dette i mange år, men vi får håpe at noen av oss blir friske samtidig som de unge spillerne er klare til å ta tak og vise seg frem.