Sigmund har ikke mye til overs for sjåføren som kjørte på bilen hans på Grünerløkka. Foto: privat.
Sigmund har ikke mye til overs for sjåføren som kjørte på bilen hans på Grünerløkka. Foto: privat.

Månedens mest uheldige bileier?

I april ble han forfulgt av uhell. Sigmund håper mai blir bedre.

Sigmund Sagberg Andersen fra Horten var en happy mann da april startet.

- Det er jo selve gladmåneden, første vårmåned og min egen bursdagsmåned. Normalt pleier april å være bra, sier han.

Les om biltyv-favoritten med symaskinmotor

Herpet på Grünerløkka

Slik gikk det ikke i år. Nedturen begynte da Sigmund ble vraket til et realityprogram. Kiropraktoren hadde tatt seg mye fri fra jobb for å satse på dette og dermed gitt avkall på mange tusen kroner i inntekt. Noe som etterhvert skulle by på ekstra mye problemer. For hadde han noen gang trengt pengene, så var det i april 2010.

Sigmund søkte trøst hos venner i Oslo etter vrakingen. Dit kjørte han i sin skinnende 2006 Opel Astra GTC coupé, som akkurat var blitt påspandert kostbar 90.000km-service.

- Jeg parkerte på Grünerløkka, og betalte parkeringsavgift.

Joda, kvelden ble hyggelig den, og det var først da han skulle kjøre hjem dagen etterpå at han ble oppmerksom på det: Høyre bakskjerm var bulket og oppskrapet - og bakvinduet var knust.

Råneren hadde blålys - ble stoppet av politiet

Ubrukelig forsikring

Sigmund er vel kjent med innbrudd - det kan du lese mer om lenger nede - men det var ikke tjuvpakk som hadde vært på ferde denne gangen:

- Nei, i løpet av natten har noen kjørt på bilen min - uten å gi beskjed, ikke så mye som en lapp med et telefonnummer på. Jeg har mildt sagt ingenting til overs for slik oppførsel, raser den ellers blide mannen.

Med skyhøy egenandel og påfølgende bonustap ble det uaktuelt å bruke forsikringen. Sigmund måtte punge ut av egen lomme. En lomme som nå var nokså tom.

Denne snøscooterføreren hadde dobbelt uflaks

Blir mai like ille?

Men april-uflaksen er ikke brukt opp. Slett ikke. I det Horten-mannen kjører ut fra karosseriverkstedet, gir gass og skal til å nye sportsunderstellet, blir han vár en rar lyd fra motoren. Han kjenner også at en betydelig andel av de normalt 110 hestene i GTCen må ha tatt ferie.

- Det ble å dra rett på verksted igjen. Og vet du hva de sa? Defekt sylinder nummer tre! Jeg har ikke peiling på motor, men ble raskt klar over at dette kunne bli dyrt!

Nå står Astra GTCen på - ja nettopp - verksted. Sigmund skal hente den i morgen. Men vet nesten ikke om han tør begi seg ut i trafikken.

- Men mai kan vel umulig bli like ille som april? spør den uheldige bileieren.

Spør Benny om Opel Astra

Føre regnskap på nytt

Alle Broom-lesere får krysse fingrene for Sigmund. Han har ikke spesielt god historikk:

I fjor ble bilen hans bestjålet natten før han skulle på utenlandsferie. I bilen lå feriebagasjen, pluss hele ukens omsetning fra kiropraktor-praksisen. Som om ikke det var nok lå også hele årsregnskapet i bilen.

- Alt forsvant, forsikringen dekket ingenting. Jeg tapte 25 000 kroner og måtte føre hele regnskapet på nytt!

Har du også hatt uflaks? Del dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Er dette Norges mest uheldige bileier?