Veigar Pall Gunnarson (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarson (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
gunnarsson
gunnarsson
Daniel Nannskog (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Daniel Nannskog (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Bekymret Jönsson etter nytt skademareritt

Tre nye nøkkelspillere ute for Jan Jönsson og Stabæk. Nå blir det en kamp mot klokken for å få spillerne klare til kampen mot Rosenborg.

Stabæk - Haugesund 0-0

Kampreferat i livesenteret

Ullevaal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Daniel Nannskog, Johan Andersson, Pontus Farnerud og Diogo manglet foran møtet med Haugesund på Ullevaal.

Etter kampen måtte Stabæk-trener Jan Jönsson konstatere at tre nye sluttet seg til det som er i ferd med å bli en marerittaktig lang skadeliste for bæringene.

Mulig leddbåndsskade
Først måtte Espen Hoff gi seg med en kraftig lårhøne etter 20 minutter, før han fikk følge av Morten M. Skjønsberg bare ti minutter senere. Stabæk-kapteinen pådro seg en vridning i kneet og det fryktes at forsvareren har strukket leddbåndet i kneet.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell I Terminliste I Statistikk

- Det verste var vel kanskje at vi ser at Pálmi (Rafn Pálmason) begynner å halte etter 5-10 minutter. Han kan vi ikke ta ut før vi får det første byttet. Og så må vi bytte en gang til og han må halte videre i kampen. Da viser han moral og det synes jeg laget for øvrig også gjør. Vi hadde pratet om det før kampen, så det å holde nullen og innsatsen – det er jeg fornøyd med i dag, sier Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

I TV 2 PLAY: Intervju med Jan Jönsson etter kampen

Han hadde et håp om å ta alle poengene, men FKH-keeper Per Morten Kristiansen reddet skuddforsøket fra Veigar Páll Gunnarsson få minutter før pause. Se sjansen i kampreferatet øverst!

- Kunne blitt avgjørende
Unggutten Jørgen Skjelvik erstattet Espen Hoff og imponerte Jönsson, som ikke kunne si seg like fornøyd med Jan Tømmernes' debut fra start.

Veigar Pall Gunnarson (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarson (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Tømmernes hadde en anonym kamp på topp sammen med Gunnarsson og slet med å komme til sjanser.

- Jeg er glad for at Jørgen Skjelvik kommer inn og viser seg frem. Med den farten kunne han blitt avgjørende. Det kunne Jan (Tømmernes) også, men han mister litt for mange baller. Jeg hadde hele tiden en god følelse av at Jan kunne score et mål.

RBK neste
Onsdag venter Rosenborg i Trondheim. Det blir en langt mer formidabel utfordring for Stabæk-laget - som bare har vunnet én gang på de siste åtte seriekampene.

- Er du optimist foran RBK-kampen?

- Vi skal fylle på med mat og drikke og se over de skadene vi har. Vi må se om vi kan få noen friske og sørge for å beholde humøret.

- Er det en utfordring for deg med tanke på skadene?

- Motivasjonen er ikke noe problem, men musklene er det verre med. Men vi skal gå igjennom denne kampen i morgen og forberede oss på best mulig måte, sier Jönsson.

Ineffektive FKH
Haugesund stod uten seier på 12 bortekamper i Tippeligaen, men greide ikke å ta vare på sjansen mot et ribbet Stabæk-laget.

- Vi er litt ineffektive og så er vi ikke så veldig gode i dag. Det er en minus-kamp for vår del, sier toppscorer Thomas Sørum til TV 2 Sporten. Spissen hadde en fin mulighet til å score i andre omgang, men headet rett på keeper Jon Knudsen fra upresset posisjon.

Thomas Sørum (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Thomas Sørum (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tippeliga-manager nå!

- Vi spiller på en god bane, men det svinger for mye i pasningsspillet vårt. Vi har en haug med halvsjanser som kan bli kjempesjanser med litt presisjon, men det blir for enkelt på siste tredjedel (av banen) og da blir det null (scoringer), konstaterer Sørum.

- Slitt i halvannet år
Han har ingen god forklaring på den dårlige bortestatistikken.

- Jeg vet ikke. Det er ingen grunn til at vi ikke skal spille god fotball og produsere mer i dag enn det vi gjør. Jeg har ingen forklaring på det. Vi får ta det internt. Vi har slitt med dette her i halvannet år.

I TV 2 PLAY: Intervju med Thomas Sørum etter kampen

- Troen ble sterkere og sterkere da vi så at den ene profilen etter den andre forsvant ut, så hvis vi noen gang skulle slått Stabæk borte så var det i dag, sier Sørum.

- Forbedringspotensiale
FKH-trener Jostein Grindhaug deler spissen oppfatning.

- Det var en rufsete kamp fra begge lag. Stabæk hadde noe å henge det på, i alle fall. Vi har ikke den unnskyldningen, sier Grindhaug, som velger å se på bortestatistikken som et «forbedringspotensiale».

I TV 2 PLAY: Intervju med Jostein Grindhaug etter kampen

- Vi har et stort forbedringspotensiale på utebane, men vi ser på det som en utfordring. En dag så vinner vi borte, vi også, smiler Grindhaug.

Haugesund får en ny sjanse til å vinne borte når de møter Viking til vestlandsderby onsdag.