Knepent norsk hockeytap mot Sveits

Sveits ble for sterke i forlengning.

Mats Zuccarello Aasen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Norge ledet 4-2, men sto ikke distansen og tapte 4-5 etter forlengning mot Sveits i fredagens ishockeylandskamp.

For Norge scoret Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen, Marius Holtet og Martin Røymark. Sveits manglet flere av sine beste spillere. Blant dem som manglet var Leonardo Genoni, Robin Grossmann, Gregory Sciaroni og Victor Stancescu.

Thibaut Monnet ble matchvinner 4.01 inn i forlengningen. Det så lyst ut da Martin Røymark ga Norge ledelsen 4-2 like før midtperioden var over.

De siste åtte minuttene ble derimot tøffe. Både Ole-Kristian Tollefsen og Mats Zuccarello Aasen ble ilagt hver sin ti-minutter. Marcel Jenni og Paolo Duca scoret to sene mål som tvang fram forlengningen.

– Vi sto ikke distansen helt ut. Det var lenge en positiv kamp for oss. Flere unge spillere får erfaring, og det er nyttig foran VM, sa sportssjef Petter Salsten til NTB.

Patrick Thoresen var Norges beste spiller. Han spilte en solid kamp. Det ble ett mål og én assist på KHL-proffen.

Mot slutten ble flere av spillerne litt for opptatt av dommerne. – Ole-Kristians takling så uheldig ut, mens Mats klaget på dommeren. Det var noen avgjørelser mot slutten som gikk imot oss, mente Salsten.

Lagene møtes igjen i Kreuzlingen tirsdag 4. mai. Det er siste oppkjøringskamp før VM.

Norge er i gruppe med Sverige, Tsjekkia og Frankrike under mesterskapet i Tyskland.