Ruben Yttergård Jenssen  har spilt seg til en plass på rundens lag to ganger så langt. (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)
Ruben Yttergård Jenssen har spilt seg til en plass på rundens lag to ganger så langt. (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)

Yttergård Jenssen tenker ikke på utlandet

- Det er livsfarlig å tro at man er bedre enn det man er, sier midtbanespilleren.

Se Tromsø - Rosenborg direkte på TV 2 og i vårt kampsenter søndag kl. 20.00

Tromsø har imponert og overrasket mange så langt denne sesongen. «Gutan» topper Tippeligaen etter åtte runder, og nå mener Ruben Yttergård Jenssen at det ikke lenger er snakk om marginer.

Ikke flaks
- Vi har flest poeng. Vi har stort sett spilt gode kamper, bortsett fra kampen mot Lillestrøm og tidvis mot Viking. Ellers synes jeg vi har prestert bra. Man kan ikke lenger snakke om flaks og vi trives godt der vi er, sier midtbanespilleren til TV 2 Sporten.

Søndag kommer regjerende mester Rosenborg til Alfheim. Yttergård Jenssen tror på tre poeng.

- Jeg tror vi kommer til å møte et skjerpet Rosenborg som ikke vil ta lett på det. De kommer til å ha respekt for oss. Vi skal trøkke til. Jeg tror vi vinner og jeg tipper det ender 3-1.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Det har vært spekulert i fremtiden til midtbanestjernen, men han tar det særdeles rolig med tanke på en karriere i utlandet.

- Jeg er relativt avslappet til det. Det er mange som stresser både med landslag og utlandet. Men jeg tenker ikke på det. Jeg prøver bare å konsentrere meg og jeg har det sinnssykt artig i Tromsø. Nå gjør vi det ekstra bra og vi har en flott gruppe. Vi konsentrerer oss om å hjelpe hverandre og ikke om å prestere selv.

Tenker på gull
- Hva tenker du om landslagsspill?

- Jeg skyver det til side. Det har jeg opplevd helt siden jeg var liten at andre har fortalt at man er bedre enn det man kanskje er. Det er en farlig felle å gå i. Det er viktig å konsentrere seg om nuet og ikke tenke så mye på fremtiden. Det er livsfarlig å tro at man er bedre enn det man er.

Har du Yttergård Jenssen på laget? Spill Tippeliga-manager nå!

- Kan Tromsø ta gull?

- Det har kanskje skjedd større mirakler, men det blir tøft.