Solberg Oppslag (Foto: Tony Welam)
Solberg Oppslag (Foto: Tony Welam)

Nå kan du kjøpe bilen til Petter Solberg!

Petter Solberg selger verdens minst pent kjørte bruktbil.

Hvis du er i bruktbilmarkedet, og har sett deg ut Citroën Xsara som et aktuelt alternativ, så burde du nok holde deg borte fra denne!

I hvert fall hvis du er ute etter et pent kjørt eksemplar, som kan ta deg trygt til og fra butikken. Den tidligere eieren heter nemlig Petter Solberg, og han er ikke akkurat kjent for å kjøre pent!

Dette er de beste brukt-SUV-ene

Du mister lappen

Bilen Petter selger er ikke bare råkjørt, den er også ekstremt dyr i drift. Det er også lite trolig at den tar deg særlig trygt til og fra butikken.

Riktignok er det både et veltebur og seks-punkts sikkerhetsseler som sikrer deg i tilfelle en krasj, men bilens enorme ytelser gjør det rimelig sannsynlig at du har mistet lappen lenge før du rekker å krasje!

Cirka 350 hester og utrolig nok antagelig mer enn 800 Newtonmeter, betyr jo riktignok at du bør rekke jobben selv om du bruker litt ekstra lang tid om morgenen, og verdens mest avanserte firehjulstrekksystem sørger for at du er like rask uansett føreforhold - men tenk på driftskostnadene!

Les om da Petter kom til Broom med traileren sin

Hemmeligholder råkjøring?

Det er Petter Solbergs ingeniør FX, eller François-Xavier Demaison som er hans virkelige navn, som annonserer bilen.

Den meget sparsommelige annonseteksten avslører ikke annet enn at bilen er nullstilt, med overhalt motor, girkasse, dempere, etc, og at teamet kan påta seg å drifte bilen for deg.

Om annonseteksten er så sparsommelig fordi FX er fransk, og her er tvunget til å skrive på engelsk, eller at han rett og slett ikke vil skrive for mye om hvor lite pent kjørt denne bruktbilen faktisk er (se resultatlistene fra Rally-VM i 2009!) vites ikke.

2,8 mill!

Søker du på Finn.no finner du Citroën Xsaraer med samme frontlyktene helt nede mot 50.000 kroner. Men for en bil som du antagelig ikke får registrert, antagelig mister lappen i hvis du setter deg bak rattet, og koster en formue bare å holde på vegen, så mener Petter Solberg at du må ut med hele 2,8 millioner kroner!

Så er det da merkelig at en upraktisk bruktbil det er umulig å få registrert til vanlig bruk, er grisekjørt, og som koster en formue i innkjøp, og en enda større formue å holde ved like, er den bruktbilen - av alle bruktbiler på markedet - vi i Broom-redaksjonen har mest lyst på akkurat nå...!

Her finner du annonsen der Petter Solberg selger bilen sin