Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Thorir hyller Larviks satsing

Men landslagssjefen innrømmer at det gir noen utfordringer også.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har sju Larvik-spillere på samling i neste uke. Det kan bli langt flere til høsten når den ene stjernen etter den andre vender hjem, og skal spille for Larvik: Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth.

- Det er gledelig at en del av profilene vender hjem og spiller her. Det er positivt at vi har lag med store ambisjoner, det er viktig for norsk håndball, sier Hergeirsson.

- Kan by på problemer for unge spillere
Som påpeker at Larvik kan få noen utfordringer.

- Det er klart det er noen fordeler ved å ha mange landslagsspillere i ett lag, men det gir også noen utfordringer for både spillere og ledere. For de etablerte spillerne som har slitt med skader, vil det være en fordel å ikke måtte spille hele tiden, men få avlastning. For de unge på vei opp kan det derimot by på problemer. Spillerne må spille for å utvikle seg, og de må være med også på de viktige kampene.

- Jeg vet at de er bevisste på dette i Larvik, og vi har snakket sammen om dette, sier Hergeirsson.

- Kan bli bra for landslaget
Islendingen ser ikke bort fra at landslaget kan nyte godt av Larviks nye superlag.

- Treningsmiljøet blir jo steike bra, og det er ikke uvesentlig. Og det skapes relasjoner vi kan dra fordeler av på landslaget. Så det er ingen tvil om at vi i landslagsledelsen kommer til å være enda tettere på Larvik i tida som kommer.

- Men serien som nå har hatt ett spenningsmoment, blir jo nå helt uten spenning. Hva med norsk klubbhåndball ?

- Jeg ser det blir en utfordring der, men jeg mener at vi ikke kan nekte et lag å ha ambisjoner fordi at serien skal bli jevnere. De andre må ta opp kampen. På kort sikt vil nok det føles tyngre enn det allerede har vært, men det finnes muligheter. Jeg synes at det er bra at noen toner flagg og sier at de vil bli best i verden. Vi trenger den ambisjonen i norsk håndball.